Музика

Една любовна вечер в Операта - с Орлин Павлов и Варненската филхармония

Романтичен концерт за Деня на Свети Валентин

Една любовна вечер в Операта - с Орлин Павлов и Варненската филхармония


◊ СЪБИТИЕТО

На 12 февруари 2010 от 19.00 ч. на сцената на Варненската опера ще се състои концерт под наслов „Една любовна вечер в Операта - с Орлин Павлов и Варненската филхармония”, диригент Станислав Ушев.

В пресконференцията за концерта на 10 февруари от 14.00 ч. ще участват: директорката на ОФД – Варна Даниела Димова, диригентът Станислав Ушев, солистът Орлин Павлов, музикантите Валери Ценков (барабани), Венцеслав Марков (бас китара), Страцимир Павлов (роял), Стоян Роянов – Ya-Ya (кларинет, саксофон и зурна) и певците Надина Калоянова (вокал и бек вокал), Нейчо Петров (бек вокал).


◊ КОНЦЕРТЪТ

С Деня на влюбените наближава и романтичното време за „Една любовна вечер в Операта”, когато Орлин Павлов и Варненската филхармония, с диригент Станислав Ушев, ще поднесат на варненската публика поп и джаз музика, посветена на най-прекрасното човешко чувство – любовта. Културното събитие, което ще се случи на 12 февруари от 19.00 ч., за четвърта поредна година ще утвърди една от най-новите и хубави традиции в нашия град. Организаторите от ОФД Варна, подкрепени, както и в предишни години от Община Варна, държат на този празник и ще го направят възможен и през тази 2010 година, независимо от кризата. Съдействие в проекта оказват Pr Agency Cultmaker и хотел Modus, както и медийните партньори Eфирна ТВ Варна и Радио Варна.


◊ МУЗИКАНТИТЕ

Заедно с известния певец, танцьор и актьор Орлин Павлов и Варненската филхармония, на сцената ще се изявят и поп и джаз музикантите: Валери Ценков (барабани), Венцеслав Марков (бас китара), Страцимир Павлов (роял), Стоян Роянов – Ya-Ya (кларинет, саксофон и зурна) и певците Надина Калоянова (вокал и бек вокал), Нейчо Петров (бек вокал). Първите двама са работили заедно с Орлин в продължение на години в популярната група „Каффе”, Страцимир Павлов и Стоян Роянов - Ya-Ya, както и Валери Ценков се връщат в България след успешна международна кариера. Повечето музиканти са варненци, завършили НУИ „Добри Христов”, следват или вече са завършили НМА „Панчо Владигеров” и други престижни музикални училища в Европа и САЩ.

 

◊ ПРЕМИЕРНО ИЗПЪЛНЕНИЕ В ПРОГРАМАТА

Три от пиесите, които ще бъдат изпълнени, са на група „Каффе”, но с нов аранжимент, а останалите са световноизвестни песни от култови мюзикъли, като „Мария” (West Side Story), „A Whole New World” (Aladin), „Singin’ In The Rain” и други. Всички песни са преработени и аранжирани от Страцимир Павлов и Валери Ценков.

За да бъде празничното усещане двойно по-силно, а и за да не бъде ощетен другият празник – този на Трифон Зарезан, в любовната вечер ще прозвучи премиерното изпълнение на пиесата “One Way Ticket from Izmir to New Orleans”, създадена от Страцимир Павлов след концерт в Измир. Композицията в стил world music е за зурна, кларинет и симфоничен оркестър, солист Стоян Роянов - Ya-Ya.

Сценографията е поверена на Димитър Трайчев от Stalker Design Studio.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
04.02.2010 г. 16:18
Посетено:
1910
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9302-edna-lyubovna-vecher-v-operata-s-orlin-pavlov-i-varnenskata-filharmoniya