Музика

Васко Кръпката представя музикантите от Ер Голям

"Карай да върви, това е блус", всяка сряда от 22 часа

Васко Кръпката представя музикантите от Ер Голям


◊ СЪБИТИЕТО

Тази вечер, от 22 часа, хеви метъл групата "Ер Голям" ще свири на живо в студиото на СКАТ - в предаването "Карай да върви, това е блус" с водещ Васко Кръпката.

Два са поводите за представяне на групата - предстоящото промотиране на дългоочаквания им албум "Машината", който е в процес на записи и тяхното участие в първото издание на фестивала за авторска музика Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг, чиито групи СКАТ представя.


◊ ГРУПАТА "ЕР ГОЛЯМ"

Група “Ер голям” е създадена през 2004 г. в град София от Антон Георгиев и Румен Антов-Ричи, които са инициатори на идеята. Съставът претърпява многократни промени, както и вътрешни кризисни периоди, включително и фалит на собственото си студио, което по-късно възстановяват. Обединени около идеята да създадат и наложат свой стил, музикантите бързо се сработват и се открояват като една от основните групи в клубовете за по-тежък рок и метъл музика. 

Окончателният състав на групата включва добре познати музиканти, натрупали солиден сценичен опит с други групи, преди да станат част от "Ер Голям": Антон Георгиев - вокал, Румен Антов-Ричи - китара, Мартин Стоянов - клавишни, Александър Филипов - бас китара, Милен Козов - ударни. В този състав "Ер Голям" възстановява изгубените си позиции и на бял свят се появява първата тяхна песен “Сам”, последвана от парчетата “Нова религия”, “Напразно”, “Одисей”, “Машината”, ”Лице на заем” и “Феникс”. До края на годината се очаква група “Ер Голям” да реализира първия си албум, който ще бъде със заглавие "Машината".

Групата е хедлайнер на мото рок фестивала “Free wild riders" - Стара Загора, 2008 г., участва на “Мото рок фест” в Приморско, 2009 г. – “Лъвски сърца", хедлайнер е на мото рок фестивал “Средногорие”, 2009 г., както и на мото събор “Сопот”, 2009 г. - мото клуб “Траки”. На 17.10.2009 "Ер Голям" участва във фестивала за авторска музика Кръстопът: Фестивал на Музикант.Орг, организиран от Българския форум за музиканти.

"Ер Голям" е една от групите, които претендират за участие в предстоящия концерт на Тангра Мега Рок в Зала "Универсиада" на 24 март 2010 г. Те са поканени като специални гости на първия трибют на "Iron Maiden" в България, който италианската банда "Clairvoyants" ще реализира в RBF club на 13 февруари 2010г. В RBF club, както и в предаването тази вечер по СКАТ, "Ер Голям" ще промотира нови и утвърдени вече авторски парчета.


Предаването "Карай да върви, това е блус" се излъчва всяка сряда от 22 часа, с повторение в събота след полунощ.
Автор:
Тина Коилова
Публикация:
03.02.2010 г. 18:17
Етикети:
Посетено:
2756
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9295-vasko-krapkata-predstavya-muzikantite-ot-er-golyam