Музика

С първия февруарски концерт Варненската опера въвежда преференциални цени

Маестро Борислав Иванов - главен художествен ръководител на ОФД - Варна

С първия февруарски концерт Варненската опера въвежда преференциални цени


◊ СЪБИТИЕТО

На 1 февруари 2010 г. от 19.00 ч. на сцената на Варненската опера ще се състои голям оперен концерт „Бисери на операта” с арии и ансамбли от произведения на Верди, Росини, Бизе и Леонкавало, под диригентската палка на маестро Борислав Иванов, с диригент на хора Малина Хубчева и солистите: Бойка Василева, Емил Иванов, Евгений Станимиров, Елена Чавдарова-Иса, Ивелина Демирева, Линка Стоянова, Михаил Матеев и Свилен Николов.

 

КОНЦЕРТЪТ

С голям оперен концерт на 1 февруари от 19.00 ч. маестро Борислав Иванов отново се завръща във Варненската опера. Както стана известно, директорката Даниела Димова покани в екипа си авторитетния представител на българската и международната оперна сцена като главен художествен ръководител на най-големия Оперен театър в Североизточна България.

Под наслов „Бисери на операта”, концертът ще обедини върхови постижения в творчеството на Джузепе Верди, Джоакино Росини, Жорж Бизе и Руджиеро Леонкавало. Увертюрата към „Силата на съдбата”, арии, ансамбли и хорове от „Трубадур”, „Набуко”, „Травиата”, „Дон Карлос” и „Аида” ще откроят специален Вердиев акцент. В оперния празник ще присъстват и други знакови заглавия като „Севилският бръснар” на Росини, „Кармен” на Бизе и „Палячо” на Леонкавало. Ще се изявят солистите: Бойка Василева (мецосопран), Евгений Станимиров (бас), Ивелина Демирева (сопран), Линка Стоянова (сопран), Свилен Николов (баритон), Емил Иванов (тенор) и Елена Чавдарова-Иса (мецосопран). Гостуващите досега артисти Емил Иванов и Елена Чавдарова-Иса, които спечелиха с таланта си варненската публика, вече се присъединиха към постоянния солистичен състав на Варненската опера.  


ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ ФЕВРУАРСКИ ЦЕНИ

В антракта между първата и втората част на концерта „Бисери на операта” зрителите за пръв път ще могат да закупят билети за следващите оперни събития на преференциални цени, като билетът за пенсионери и ученици ще струва само 3 лв. Тази възможност почитателите на оперното изкуство ще имат по време на всички концерти и спектакли на Оперно-филхармоничното дружество само през февруари.

Вече се продава и пакет „Фамилия” за четирима на цена от 12, вместо обичайните 20 лв. Съобразен със затрудненията, предизвикани от кризата, жестът е част от новата финансова стратегия на Варненската опера за връщане на публиката в оперната зала. Отстъпката няма да се отнася единствено за концерта, посветен на „Свети Валентин”, „Една любовна вечер в операта – с Орлин Павлов и Варненската филхармония” на 12 февруари.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
29.01.2010 г. 18:11
Посетено:
989
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9261-s-parviya-fevruarski-kontsert-varnenskata-opera-vavezhda-preferentsialni-tseni