Музика

Дръм концерт в памет на Пепи Славов, Едмонд Демирджиян и Михаил Яланджиев-Църо

И тримата заразяваха всички наоколо с енергията си

Дръм концерт в памет на Пепи Славов, Едмонд Демирджиян и Михаил Яланджиев-Църо


◊ СЪБИТИЕТО

Сцена „Академия”

Дръм концерт в памет на Пепи Славов, Едмонд Демирджиян и Михаил Яланджиев-Църо


С участието на барабанистите: Христо Йоцов, Стоян Янкулов, Калин Вельов, Димитър Димитров, Атанас Попов, Мартин Хафизи и приятели.
. Специален гост Живко Петров


1 февруари 2010, понеделник, 19.00 часа
Национално музикално училище „Любомир Пипков”,
ул. „Оборище” № 17


Билети на http://www.ticketsbg.com, на касите на зала „България” и зала „Оборище” 17, и преди концерта във фоайето на залата. Цена: 10 лева


◊ КОНЦЕРТЪТ

Екипът на Сцена „Академия” (http://www.scenaacademia.com) – един от най-интересните проекти в областта на изкуствата, организира възпоменателен концерт в чест на трима известни български барабанисти. Той е посветен на светлата памет на барабаниста на „ФСБ” Пепи Славов, на барабаниста на група „Креш” Михаил Яланджиев и на художника-барабанист Едмонд Демирджиян. Приживе тримата споделяха общата си страст към музиката и бяха приятели. Обединяваха ги професионални интереси, но и чувството им за хумор. И тримата бяха безкомпромисни в увлечението си към ударните инструменти и заразяваха всички наоколо с енергията си. Пепи Славов е неизменна част от българската музика като изпълнител и мениджър. Еди Демирджиян ще остане в историята с уникалния си комплект барабани и соловото свирене. Църо е един от най-големите български рок барабанисти.

На концерта ще свирят най-добрите български изпълнители на ударни инструменти и приятели на Пепи, Еди и Църо. Ще се включи и Живко Петров.

По повод на това събитие излезе диск с 18 импровизации на Едмонд Демирджиян, записвани в периода февруари-юни 2009 г. в MD Studio, София под наименованието Color Codes. Подборът на парчетата е на Живко Петров, Христо Йоцов и Емил Тасев. Върху звука работи Теодор Янков. Дизайнът на обложката е на Димитър Трайчев. Можете да ги чуете тук: http://www.showcaseyourmusic.com/edmonddemirdjian


◊ В ПАМЕТ НА

Пепи Славов (1941-2008) е един от най-добрите български музиканти, известен като барабанист и основател на ФСБ. От 15-годишна възраст е на сцена. През 1965 г. става барабанист на „Джаз фокус 65". Заедно с Милчо Левиев, Симеон Щерев и Любомир Мицов пише първата страница на историята на джаза в България. През 1970-1971 г. свири с групата „Сребърните гривни". През 1979 г. издава албума „Кълбото" и става постоянен член на рокгрупата „Формация студио „Балкантон" (ФСБ). Пепи Славов е и мениджър на групата, локомотивът на публичните изяви. През 1993-1999 г. той става и мениджър за България на Милчо Левиев, продуцент е и на „Акустична версия".

Едмонд Демирджиян (1951-2009) е известен български живописец, който професионално се занимава с ударни инструменти. Той е единственият български барабанист, който се посвещава на солова кариера. Комплектът му от ударни музикални инструменти и перкусии е уникален и е публикуван в престижното американско списание "Modern Drummer". Изнасял е много солови концерти в джаз фестивалите в Банско, Хасково и Варна, на блус фестивала в Русе. Свирил е в оригинални проекти с музикантите Живко Петров, Стоян Янкулов-Стунджи, Димитър Димитров, Теодосий Спасов, Калин Вельов и др.

Михаил Яланджиев-Църо (1974-2007) завършва музикално училище в София и учи няколко семестъра перкусии в Държавната музикална академия. На българската ъндърграунд сцена се изявява от 1987 г. Той е основателят на рокгрупа "Креш". В началото на 90-те се присъедини към Димитър Ковачев-Фънки и Иван Несторов-Амебата в „Ера". Свирил е и в няколко други формации като „Ейлиън индъстри" и R.O.B.T.F, както и в „Шеки енд дъ блъдибойс", „Трансформейшън", „Оу Джей бенд", „Сайко трайб". Подгрявал е гастролите у нас на звезди като „Саксън", „Соулфлай", „Антракс", „Содом" и др.

Автор: Сцена „Академия”
27.01.2010 г. 22:40
Посетено: 2411
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/9254-dram-kontsert-v-pamet-na-pepi-slavov-edmond-demirdzhiyan-i-mihail-yalandzhiev-tsaro