Музика

Танго с легендата на бандонеона Родолфо Медерос

София, зала “България”, 17 ноември, 19.30 ч.

Танго с легендата на бандонеона Родолфо Медерос


◊ СЪБИТИЕТО

ТангерИН и Джаzz+ представят

Танго с легендата на бандонеона Родолфо Медерос

София, зала “България”, 17 ноември, 19.30 ч.
 
ТангерИН и Джаzz+ представят на живо в София една от легендите на аржентинското танго – бандонеонистa и композитор Родолфо Медерос, заедно с неговото трио и аржентинската танго двойка Наталия Гамес и Габриел Анхио. 


◊ ПОВЕЧЕ

Три пъти номиниран за "Грами" за танго музика, свирил с колоси на аржентинското танго като Освалдо Пулиезе и Астор Пиацола, почитан от такива имена в световната музика като Даниел Баренбойм и Жoан Мануел Серат, Родолфо Медерос e несъмнено една от най-изтъкнатите фигури в съвременното танго. Като музикант, той притежава забележителна дълбочина на израза и покорява публиката с чувствителната проницателност на своите интерпретации. Преподава и пише пиеси за бандонеон, танго композиции и оркестрации. Считан  е от мнозина за един от най-креативните музиканти в жанра за последните четири десетилетия.
 
Със своето трио, което включва Армандо де ла Вега (китара) и Серхио Ривас (контрабас), Медерос ще представи в зала "България" свои аранжименти на класически пиеси от златната ера на тангото. 

Заедно с музикантите, на сцената ще излязат и аржентинските танго танцьори Наталия Гамес и Габриел Анхио, известни с динамичния си танц и спиращата дъха елегантност. Техните имена са добре познати на любителите на тангото, както в Буенос Айрес, така и по света. Изявявали са се на почти всички големи световни сцени с легендарната танго трупа TangoX2, канени са от повечето значими международни танго фестивали, а от 2001 г. ръководят своя собствена танго формация.

На 17 ноември, чрез своята музика, Родолфо Медерос ще ни накара да почувстваме смисъла на думите му: "Силно вярвам, че истинското изкуство трябва да докосва духа и съзнанието. Трябва винаги да се опитва да проникне в дълбините на душата, понякога дори стихийно и яростно". 
 

. Официален сайт на концерта: http://rodolfomederos.tanguerin.com
. Официален сайт на Родолфо Медерос: http://rodolfomederos.com.ar

Автор:
Маргарита Борисова, Jazz Plus
Публикация:
26.10.2009 г. 22:03
Посетено:
834
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/8727-tango-s-legendata-na-bandoneona-rodolfo-mederos