Музика

Джазов концерт на "Soundcheck" в Полски институт

По случай Деня на София – 17 септември

Джазов концерт на "Soundcheck" в Полски институт


◊ СЪБИТИЕТО

Полският институт в София и Дирекция “Култура” на Столична община
най-любезно канят на

Джазов концерт на "Soundcheck" –
Мачей Кочински (саксофон) и Кшищоф Дис (пиано)



18 септември 2009 г. от 19 ч.
в Галерията на Полския институт


Вход свободен


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Дуетът Кшищоф Дис и Мачей Кочински изпълнява собствени композиции, които излизат извън рамките на джаза. Класическото им и джазово образование, широките музикални интереси могат да се почувстват в представяната от тях музика. Голямо предимство на концертите им е запазеното равновесие между мелодика, хармония, емоции, виртуозност и спонтанност. Поради откритата музикална формула и големия творчески потенциал на музикантите, всеки концерт е уникално преживяване както за слушателя, така и за самите изпълнители - импровизации със силно влияние на джаз и класическа музика, free music, fusion.

Мачей Кочински e завършил Музикалната академия в Познан и Катовице. Лидер на квартета "Soundcheck". Свири и записва с най-известните полски джазизпълнители. Член на оркестъра на американския тромпетист Гари Гудман. Преподавател по саксофон и кларнет в Музикалното училище в Познан. Заедно с квартета "Soundcheck" печели многобройни престижни индивидуални и групови награди на международни джазфестивали. Работи с автори на хаус в Полша и чужбина.

Кщищоф Дис свири на пиано от 5-годишен. През 2007 г. завършва с отличие музикалната академия в Познан. Интересът му към музиката включва както класиката, така и джаза. И в двете области печели много награди и отличия от различни конкурси и фестивали. Кшищоф Дис учи и в чужбина – със спечелена стипендия заминава за три месеца в Норвегия, където усъвършенства своите музикални умения под ръководството на Телеф Юва (2006). Участва в записите на 3 диска с джаз.
Автор:
Полски институт - София
Публикация:
15.09.2009 г. 23:36
Посетено:
1015
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/8439-dzhazov-kontsert-na-soundcheck-v-polski-institut