Музика

Концерт на Филип Бернолд и Марио Хосен

Международна музикална академия "Орфей" представя

Концерт на Филип Бернолд и Марио Хосен


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт на Филип Бернолд - диригент и флейта, 
Марио Хосен - цигулка, 
Академичен оркестър "Орфей"


На 17 септември 2009, четвъртък, от 20.00 ч.
Зала на филхармонията, Пловдив 


◊ ПОВЕЧЕ ЗА МУЗИКАНТИТЕ

Филип Бернолд / Philippe Bernold - Франция
Един от най-ярките представители на френската флейтова школа. Концертиращ артист и диригент. Носител на първа награда на Конкурса “Рампал”. Като солист, концертира с диригентите Маазел, Рампал, Гардинър, Менухин, Бишков, Нагано в зали като Фестивал Хол в Лондон, Театъра на Шанз-Елизе в Париж, Бунка Кайкан в Токио. Професор е в Националната консерватория в Лион.


Марио Хосен / Mario Hossen
Свири като солист на изтъкнати оркестри като Английския камерен оркестър, Брукнер оркестър, Кралската филхармония, в зали като Карнеги Хол, Тонхале в Цюрих, Виктория хол в Женева. 24-те Капричии, 6-те концерта на Паганини и 10-те сонати на Бетовен са посрещнати възторжено от критиката и публиката. Преподавател е в НБУ София и в кралската академия „Рейна София”, Мадрид.


Академичен оркестър "Орфей" е създаден през 2006 г. от цигулковия виртуоз Марио Хосен, със стремеж към постигане на високи артистични идеали.
 
В основата на Оркестъра е струнен ансамбъл от 20 музиканти. Целта е чрез интересни музикални програми да се популяризира и вдъхнови музикалният живот в България, също така чрез интензивно музикално присъствие в Европа да се даде сцена за изява на младите български таланти. Академичен оркестър "Орфей" е съставен от опитни, висококвалифицирани професионалисти от европейска величина и млади инструменталисти от Европейския съюз (Австрия, България, Испания и др.) 
 
Благодарение на тясното сътрудничество на Академичен оркестър "Орфей" с Международната музикална академия "Орфей", през сезон есен/зима 2009 младите музиканти ще свирят под ръководството на световноизвестните музиканти Филип Бернолд, Ерих Хьобарт, Мишел Бероф, Адриан Йотикер, Донг-Сук Канг, Джи Парк, Жерар Пуле и Хансьорг Шеленбергер.

Автор:
Ксения Въргова, ММА "Орфей"
Публикация:
11.09.2009 г. 17:55
Посетено:
1224
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/8421-kontsert-na-filip-bernold-i-mario-hosen