Музика

"Faith No More" ще разбунят духовете на 14 август в Бургас

Концерт в рамките на второто издание на MTV фестивала "Spirit of Burgas"

"Faith No More" ще разбунят духовете на 14 август в Бургас


◊ СЪБИТИЕТО

Американската рок банда от Сан Франциско, Калифорния е основната група на главната сцена на "Spirit of Burgas" на 14 август, първата вечер на фестивала. След разпадането на "Faith No More" през 1998 г., фронтменът Майк Патън и басистът Били Гууд свириха с голям успех в България с различни свои проекти. В началото на тази година обаче "Faith No More" обявиха, че се завръщат на сцената с голямо турне. Те са водещата група на множество музикални фестивали в Европа през юни, юли, август и септември тази година като например Download Festival в Donington, Англия, Greenfield Festival в Швейцария, Pukkelpop в Hasselt, Белгия.

У нас бандата пристига след концерт в Истанбул на 12 август. Добрата новина за всички фенове на рок бандата е, че "Faith No More" ще излезе с оригиналния си състав. Повече за рокаджиите може да откриете на официалния им сайт http://www.fnm.com.


◊ ЗА ФЕСТИВАЛА

Това е едва второто издание на музикалния фестивал на брега на Черно море, но "
Spirit of Burgas" вече е в десетката на най-добрите летни фестивали в Европа. След миналогодишното си издание, когато в Бургас гостуваха "The Sisters of Mercy", "Asian Dub Foundation", "Cradle of Filth", "Kosheen", "Bonobo", Andy Cato от "Groove Armada" и др., "Spirit of Burgas" бе номиниран за най-добър фестивал в Европа от Европейската Асоциация на фестивалите Yourope за 2008 г.

Фестивалът
"Spirit of Burgas" се провежда под патронажа на кмета на община Бургас – г-н Димитър Николов. Както пише в сайта на морската община, „За да стане "Spirit of Burgas" реалност, Община Бургас превърна най-затънтената част от Приморски парк и най-неатрактивната ивица от бургаския плаж в гостоприемна територия. Първото издание на бургаския МТВ фестивал "Spirit of Burgas" се проведе от 15 до 17 август 2008 година и събра тридесет хиляди меломани от България, Англия, Полша, Румъния и Турция. Първият "Spirit of Burgas" ще се запомни с лунното затъмнение и с перфектния звук.”
Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
08.08.2009 г. 09:00
Етикети:
Посетено:
1353
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/8311-faith-no-more-shte-razbunyat-duhovete-na-14-avgust-v-burgas