Музика

Концерт Поколения в Летен театър Варна

Приемствеността между поколенията не е само понятие, а път за съхранение и продължение на българското

Концерт Поколения в Летен театър Варна


◊ СЪБИТИЕТО

Концерт Поколения - Знак за Българското

Участват: Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Боби Йоцов, Румен Тосков, Христо Йоцов, Жоро Степа, ученици от НУИ „Любомир Пипков” - София, варненската формация Бънджи сингерс и Елица Неделчева.
                               
Летен театър Варна, 15 юни 2009, 20.30 ч.

Свободен вход с покани, чийто код осигурява участие в томбола по време на концерта. Поканите може да получите в един от трите салона на Алфа Арт (ул. „Дрин” 1, „Крали Марко” 3 и в ДКС)
                      
• Спомоществовател Алфа Имоти◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОНЦЕРТА

Един специален концерт, организиран от  Добромир Славчев, собственик на Алфа Арт Галерия – Център за популяризиране на българското изкуство, когото познавате и като собственик на Алфа Имоти и един от малкото истински спомоществователи на изкуството в България.

Концертът продължава традицията на музикалните събития, които Алфа Арт Галерия организира във Варна, София и други градове, под наслов ПОКОЛЕНИЯ. Най-мащабен от всички досегашни концерти, той ще се проведе в Летния театър на Варна, от 20.30 ч., на 15 юни – денят, който с приключването на учебната година отбелязва символично и смяната на поколенията.

С КОНЦЕРТ ПОКОЛЕНИЯ Добромир Славчев отправя един наистина изключителен жест към варненци, като подарява на 2 300 свои съграждани (колкото зрители побира Летният театър) една красива среща с творчеството на познати и любими артисти от различни поколения: Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Боби Йоцов, Румен Тосков, Христо Йоцов, Жоро Степа, ученици от НУИ „Любомир Пипков” - София, варненската формация Бънджи сингерс и Елица Неделчева.

Общото между всички тях е отношението към българското музикално творчество в различни жанрове – фолклор, класика, естрада. И независимо дали интерпретират, в автентичен стил, образци от музикалното наследство или черпят от него вдъхновение, за да създават нови произведения със съвременни средства, те заедно олицетворяват идеята за приемствеността. Онази най-важна връзка, която пренася вечните стойности през всички епохи и всички възрасти. Защото, напомнят творците от КОНЦЕРТ ПОКОЛЕНИЯ, културата никога не започва от нищото. Тя винаги започва с осмисляне на културните натрупвания и това е единственият начин интелектуалните достижения на нацията да се развиват и да участват равностойно в глобалния свят на идеите. Културата изразява в най-висша степен национална идентичност и затова не бива да се подменя. Тя е знакът на оригинала. 

Събрани под този знак, творците от КОНЦЕРТ ПОКОЛЕНИЯ очакват варненци да споделят с тях любовта си към българското изкуство. Да покажат, че приемствеността между поколенията не е понятие, изпразнено от съдържание, а път за съхранение и продължение на българското, път и към нашите деца.

Автор: Виолета Тончева
12.06.2009 г. 17:57
Посетено: 5637
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/8100-kontsert-pokoleniya-v-leten-teatar-varna