Музика

Концерт "Клавиши, струни и тръби". Любомир Денев, Атила Ласло и Венцислав Благоев

Пиеси от Л. Денев, А. Ласло, М. Дейвис, Е. Сати и др.

Концерт "Клавиши, струни и тръби". Любомир Денев, Атила Ласло и Венцислав Благоев


◊ СЪБИТИЕТО

"Клавиши, струни и тръби"

Концерт с участието на Атила Ласло (Унгария) – китара, Венцислав Благоев – тромпет, флюгелхорн и Любомир Денев – пиано

На 11 юни (четвъртък) от 19 часа в НДК, зала № 9.


. В програмата: Л. Денев, А. Ласло, Г. Зл. Черкин (Севдана), Талониус Монк, Майлс Дейвис, Ерик Сати, български фолк-мотиви.


◊ КОНЦЕРТЪТ

Непременно вижте този концерт! Дори и да не сте дълбоко изкушени от джаза. Защото музиката, която ще чуете, не е просто джаз. Това е музика, която възбужда. Отваря рани. Разгаря спомени. Измива времето – остава само сега, този момент, това вълшебство, сътворено от едно невероятно трио.

Тандемът Ласло-Денев взриви ценителите през март в Будапеща. Чувствената китара на унгареца Ласло съвършено допълва дълбокото пиано на маестро Денев. Модерно, класическо или интерпретативно, съзвучието между двамата оставя усещането за пълнота, завършеност и изчистеност. А когато към тях се присъединяват “тръбите” на Венци Благоев, се случва експлозията! От носталгията и топлата тъга на “Дъждовен ден в Сан Франциско” триото ще ви преведе над мъдрите води на “Хъдзън”, а в “Извънземното” ще чуете органичния звук на истински океански раковини, превърнати от Венци Благоев в съвършен музикален инструмент! Ще възкръсне и духът на Майлс...

И когато мислите, че всичко сте чули, че всичко е вече изсвирено, Денев и Благоев ще ви отворят още една врата – “Грозданка” – фолкпиеса, която ще искате да чуете отново и отново..., защото ще ви замирише на мамина гозба, ще се почувствате като в утроба, като в нежната прегръдка на любим.

Казват, че е трудно да полетиш, когато някой друг чака на земята... На този концерт със сигурност ще полетите. Защото никой няма да остане на земята.

Непременно вижте този концерт. За да познаете себе си!

Автор:
Унгарски културен институт
Публикация:
10.06.2009 г. 12:20
Посетено:
1070
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/8085-kontsert-klavishi-struni-i-trabi-lyubomir-denev-atila-laslo-i-ventsislav-blagoev