Музика

АлтерМюзик. Концерт на струнен квартет "Бревис" и Кристиян Калоянов – кларинет

Произведения от Марин Големинов и Йоханес Брамс

АлтерМюзик. Концерт на струнен квартет "Бревис" и Кристиян Калоянов – кларинет


◊ СЪБИТИЕТО

АлтерМюзик
класическата музика между разбирането и случването

• Съвместен проект на:
Национална музикална академия „Панчо Владигеров”,
арт център АЛТЕРА

и Салон за музика и рефлексииКонцерт на струнен квартет „Бревис” и Кристиян Калоянов – кларинет

Програмата:
1. Марин Големинов – Струнен квартет № 4 – Микроквартет
2. Йоханес Брамс – Кларинетен квинтет оп. 115


На 30 април (четвъртък) 2009, от 19 часа
в арт център Алтера, ИНТЕРПРЕД, бул. Драган Цанков 36

Вход: 5/3 лв.


◊ КОНЦЕРТЪТ

Афинитетът към музицирането в камерен ансамбъл е поводът за съвместната дейност на струнен квартет „Бревис” и Кристиян Калоянов – кларинет. Освен с няколкото концерта в страната и чужбина като квинтет, през 2008 г. ансамбълът печели втора награда на Академичния конкурс по повод 100-годишнината от рождението на проф. Марин Големинов именно с произведенията, които ще прозвучат и на концерта им в рамките на проекта „АлтерМюзик”.

Струнен квартет „Бревис” са:
Мария Кънчева и Николай Стайков – цигулка, Велин Ванков – виола и Стамен Николов – виолончело.

Теоретикът в априлското издание на „АлтерМюзик” ще бъде Петя Цветанова.


◊ ПРОЕКТЪТ АЛТЕРМЮЗИК

„АлтерМюзик” е салонен формат, предлагащ пространство за трибуна на млади музикални таланти репрезентиращи себе си, таланта и постиженията си в професионалната симбиоза на теоретични и музикално-изпълнителски практики.

Всяко събитие в рамките на проекта ще предлага на аудиторията концертно-лекционен и подчертано диалогичен формат, съчетаващ познавателното с хедонистичното, в опитите да стопи дистанцията между случващите музикалното изкуство, обговарящите го и публиката.

С предлагането на алтернативен достъп до музикалното изкуство на живо, съчетаващ разбирането му с естетическата наслада, проектът „АлтерМюзик” има за цел да популяризира младите таланти и да се превърне в своеобразна „музикално-културна лаборатория” предлагаща в хибриден формат между концерт, лекция, семинар, беседа и салонност, възможност за съучастие в процеса на „правене” на музикалното изкуство, дефиниращо себе си между разбирането и случването.Автор: Салон за музика и рефлексии
28.04.2009 г. 15:12
Посетено: 1132
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/7782-altermyuzik-kontsert-na-strunen-kvartet-brevis-i-kristiyan-kaloyanov-klarinet