Музика

„Джаз+” – световни имена на българска сцена

Джаз фестивал в София

„Джаз+” – световни имена на българска сцена
  • ВРЕМЕ И МЯСТО
  • 9.-14 май 2005 г. София
  • СЪБИТИЕТО
  • Екипът на фестивал Джаз+ има удоволствието да ви покани на едно от най-значимите музикални събития, състояли се през последните 15 години! След концертите на Джон Скофийлд, Маклафлин, Джо Завинул, Чарли Хънтър и Джон Патитучи, от които последният се състоя във вече далечната '99, на българските почитатели на джаза се предоставя възможността да се насладят на музиканти като Стенли Кларк, Иво Папазов, Торд Густавсен трио и прекрасната група Зуко 103. За мнозина Стенли Кларк е басист номер едно в световния джаз – той е не само изумително техничен инструменталист, но е и безкрайно иновативен музикант, довел бас китарата до висини, до които никой друг не беше достигал. Иво Папазов е живата легенда на истинската българска музика. Той съчетава традиционното с новото и създава стил, който напоследък наричат „балкански джаз”. Майсторството му и магнетичното му присъствие на сцената са спечелили възхитата на едни от най-великите музиканти и продуценти в света. Торд Густавсен трио – норвежците, които възкресяват класическата джаз музика, ала я интерпретират по нов начин и комбинират умозрителна чувственост с прекрасна техника. Изумителните скандинавски музиканти превърнаха северозападна Европа в новата столица на джаз музиката – те преоткриха вече сътвореното и изненадаха пренаситената западна публика с красивата си иновативна музика. И накрая, но не на последно място бразилците Зуко 103, които доказват, че клубната музика може да бъде качествена. Едва ли скоро сме били свидетели на подобно събитие, на което всеки концерт е на световно ниво – нещо, с което могат да се похвалят малко европейски фестивали. Не пропускайте! 6 дни - 12 концерта!
  • ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ
  • На 28.04. (четвъртък) от 12.00 в зала Триадица на гранд хотел София ще се състои пресконференция във връзка с предстоящия фестивал Джаз+. Ще научите горещи новини около фестивала.
  • ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ
  • Посетете сайта на фестивала: Джаз Фест +. Разгледайте програмата! Поръчайте си билети онлайн! Бел.ред. Прочетете повече за Иво Папазов (Ибряма) в електронно списание LiterNet, бр. 4 - Веселин Веселинов "Ибряма".
    Автор:
    Виктор Лилов
    Публикация:
    25.11.2005 г. 11:35
    Посетено:
    472
    Линк:
    https://kulturni-novini.info/sections/15/news/769-dzhaz-svetovni-imena-na-balgarska-stsena