Музика

Концерт "Поколения" във Варна

Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, "Бънджи сингърс"

Концерт "Поколения" във Варна
Вокална формация "Бънджи сингърс"


◊ СЪБИТИЕТО

АЛФА АРТ - Галерия за популяризиране на българското изкуство представя

на 5 април 2009, от 19.00 ч.
на основната сцена на Драматичен театър - Варна.

Концерт "Поколения"

В концерта, наред с утвърдени изпълнители като Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Христо Йоцов и Борислав Йоцов, ще се изявят и музикантите от Младежката филхармония при НМУ "Л. Пипков" от София, както и децата от вокалната формация "Бънджи сингърс" от Варна.


◊ ПОВЕЧЕ

Бънджитата ще изпълнят няколко произведения, сред които „Детство мое” по музика на Вили Казасян, с интересен нов аранжимент на Христо Йоцов. Специално участие в концерта ще има солистката на "Бънджи сингърс", изключително талантливата, 6-годишна Живеслава Делидобрева. Тя ще представи, в съпровод на Теодосий Спасов, песента за кавалджията, издялал върху кавала си образа на любимата, за да я гледа, докато свири. Хилда и Живеслава ще припомнят на публиката и онази любима на поколения българи песен на Вили Казасян „Малки и големи”, в която задушевно разговарят Тодор Колев и 10-годишната тогава Хилда. Сега, в кавър версията на песента, ролите са разменени - Хилда изпълнява партията на Тодор Колев, а Живеслава - на Хилда.

• Концертът, със свободен вход за варненските граждани, се реализира със спомоществователството на АЛФА ИМОТИ и неговия собственик Добромир Славчев.

Автор:
Виолета Тончева
Публикация:
03.04.2009 г. 19:14
Посетено:
2562
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/7635-kontsert-pokoleniya-vav-varna