Музика

Заключителен концерт от фестивала "Musica Sacra"

Творби от късния романтизъм и постромантизъм - Форе, Франк, Регер

Заключителен концерт от фестивала "Musica Sacra"


◊ СЪБИТИЕТО

Заключителен концерт от фестивала “MUSICA SACRA”.

На 5 април 2009 г. от 19 ч.
в католическата катедрала “Св. Йосиф” в София
(ул. “Княз Борис I” 146).

Гостите на концерта ще могат да се насладят на творби от късния романтизъм и постромантизъм. В изпълнение на Младежки хор “Добри Христов”, с диригенти Зоя Видас и Александър Кочков, и солисти Велика Йорданова и Сребрина Минева, ще прозвучат меса от Габриел Форе (1845-1924) и Pannis Angelicus от Цезар Франк (1822-1890). Органова музика от забележителния немски композитор Макс Регер (1873-1916) ще представи органистът Янко Маринов.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

В рамките на тазгодишния фестивал “MUSICA SACRA” наши и гостуващи изпълнители изнесоха концерти с музика от епохата на барока, галантния стил, класицизма и ранния романтизъм. Идеята, обединила музикантите, е не само представянето на старинната музика със съответното за епохата звучене – с автентични инструменти и стилно изпълнение, но и нейното оживяване в съвремието и търсене на значението й за духовното богатство на всеки един от нас.

Фестивалът за духовна музика се провежда за втори път в страната, което е показателно за нарастването на интереса към движението за старинна музика в България.

• “MUSICA SACRA” се осъществява с любезната подкрепа на Финландското посолство в България и Н. Пр. Кауко Ямсен, посланик на Финландия, и съдействието на католическата енория "Св. Йосиф" в София.


Заповядайте на заключителния концерт на фестивала "MUSICA SACRA"! Поканете своите приятели и приятелите на Вашите приятели!

Автор: Янко Маринов
03.04.2009 г. 13:39
Посетено: 639
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/7627-zaklyuchitelen-kontsert-ot-festivala-musica-sacra