Музика

Kонцерт на Вокална група "Усмивки" в Стара Загора

Представяне на албума "Усмихнати нови"

Kонцерт на Вокална група "Усмивки" в Стара Загора


◊ СЪБИТИЕТО

На 6 март, 2009 г. от 18 часа в залата на Държавен куклен театър - Стара Загора ще се проведе
Концерт на вокална студия "Усмивки" при НЧ "Родина" с художествени ръководители Жанина Янкулова и Елена Маликатова. Ще бъде представен и
новия албум "Усмихнати ноти".


◊ ПОВЕЧЕ ЗА "УСМИВКИ"-ТЕ

Вокалната студия е създадена през 1995 г. от Жанина Янкулова и в нея досега са развивали музикалната си култура стотици деца от всички детски градини и училища в града. Репертоарът е разнообразен - детски забавни песни, съвременни фолклорни обработки, българска и чужда поп и джаз музика. Групата е активен участник в културния живот на града. Дълъг е списъкът с концертни изяви и престижни награди от национални и международни конкурси, спечелени от "Усмивките": "Златният петел", 1998 - първа награда, "Сезони", 2003 - първа награда, "Сладкопойна чучулига", 2004 - първа награда, 2008 - Гран При, "Слънце, радост, красота", 2006 - първа награда, "С песен и обич творим добро" 2007 - Гран При, и много други.

На 1 ноември 2007 г. Община Стара Загора връчи на "Усмивки" наградата "Икар" за високи постижения в областта на културата и изкуството. Досега вокалната студия има издадени 2 албума с авторски песни по музика на Жанина Янкулова и текст на Мая Дългъчева - "Топка калпазана" – 1999 г., и "Празници с Усмивки" - 2001 г. Много от песните в тях са включени в учебниците по музика и помагала за детските градини и се пеят от децата в цялата страна.

И ето - на 6 март ще бъде рожденият ден на третия албум - "Усмихнати ноти". Музиката отново е на Жанина Янкулова, текстовете на Мая Дългъчева, а аранжори са Николай Цолов, Стоян Янкулов и Красимир Чанов. Включени са 9 песни, също и техните инструментални варианти, така че всяко дете, което си купи диска, да може да ги изпълнява самостоятелно. На промоцията песните ще бъдат изпълнени от различни формации - дует, трио, квартет, цялата група, и ще бъдат украсени с танците на формация за модерен балет "Елеганс" с ръководител Елена Георгиева.

Входът е свободен!
            
Вокална студия "Усмивки" очаква всички свои почитатели на представянето на новия си албум!
Автор:
Евгения Пекова, отдел "Култура и вероизповедания"
Публикация:
05.03.2009 г. 08:59
Посетено:
2690
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/7423-kontsert-na-vokalna-grupa-usmivki-v-stara-zagora