Музика

"Картата" на Тан Дун

Февруарското издание на Салон за музика и рефлексии

"Картата" на Тан Дун


◊ СЪБИТИЕТО

Салон за музика и рефлексии
с Илия Граматиков и Николай Колев
представят

„Картата” на Тан Дун


На 20 февруари (петък) 2009, от 18.30 часа,
Арт център Алтера, Интерпред, бул. "Драган Цанков" 36

Вход: 4/2 лв.


◊ "КАРТАТА"

Авторите на Салона за музика и рефлексии предлагат на своите гости музикално пътешествие през времето и културите на Изтока и Запада с екскурзовод Тан Дун. „Картата” на пътуването е мултимедиен спектакъл, изпълнен на открито в откъсната от времето провинция на Китай.

Тан Дун афишира себе си като китайско-американски композитор и неотменно следва творческото си кредо – срещите на Изтока и Запада, миналото и настоящето, традицията и експеримента. В „Картата” за пореден път балансира между рисковата еклектика и сполучливия синтез в изкуствата. Мултимедийният спектакъл успява да създаде уникално времево усещане, преплитайки документални кадри на древни музикални практики и концерт на живо.

Природни елементи в ролята на музикални инструменти, ритуални практики като медиатор между световете, постмодерният пърформанс като авантюра на духа... и още провокации във февруарското издание на Салона за музика и рефлексии.


• Четвъртият сезон на Салон за музика и рефлексии се осъществява с помощта на арт център АЛТЕРА и Франкофонски клуб за развитие.

Автор:
Илия Граматиков
Публикация:
16.02.2009 г. 21:44
Посетено:
508
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/7320-kartata-na-tan-dun