Музика

Концерт на холандското трио "Кордевенто"

В рамките на фестивала "Изкуството на барока"

◊ СЪБИТИЕТО

На 26 ноември (сряда) 2008 г. от 18.00 ч. в Музикалното фоайе на Общински комплекс Дворец на културата в Перник ще се състои

Концерт на холандското трио "Кордевенто"

Мероприятието е част от Втори фестивал на бароковата музика в България и е под патронажа на г-жа Зорка Първанова и Министъра на културата - проф. Стефан Данаилов.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КОРДЕВЕНТО

Трио "Кордевенто" е създадено през 2006 г. В състава му влизат Ерик Босграаф (блокфлейта), Изхар Елиас (барокова китара) и италианския музикант Алесандро Пиану (клавесин). В началото триото прави нетрадиционни комбинации между старинна и съвременна музика, в момента музикантите са се спрели на т.нар. Златен век на Холандия, като целта им е да преоткрият и обновят забравената музика в историята.

На концертите им в рамките на фестивала ще вземат участие българските музиканти: Зефира Вълова - цигулка, Иван Илиев - цигулка, Катя Вълева - виола, Линда Манчева - виолончело. Солист - Ерик Босграаф.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА СОЛИСТА

Ерик Босграаф е роден през 1980 г. Смятан е за един от най-талантливите и продуктивни блокфлейтисти от младото поколение. През 2007 г. той изнася концерти в държави от Европа, Северна Америка, Югоизточна Азия, Австралия. Усилията му са насочени към създаването на нов, разнообразен репертоар за блокфлейта, а заедно с китариста Изхар Елиас правят премиери на повече от 30 творби, написани от композитори от различни държави, и издават компактдиск и DVD "Big Eye".


• Трио "Кордевенто" ще изнесе само два концерта в България в рамките на Фестивала на бароковата музика и единият ще бъде в град Перник.
Автор:
Деница Михайлова
Публикация:
26.11.2008 г. 10:53
Етикети:
Посетено:
665
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/6903-kontsert-na-holandskoto-trio-kordevento