Музика

Музикални вести от Ка Мюзик +

21.02.2005

Тази седмица в Българския Топ 100 влизат първите чуждестранни парчета, които ще се състезават наравно с българската продукция за първата позиция. И трите чуждестранни попълнения са от каталога на Ка Мюзик Плюс. Най-висок дебют за седмицата отчита новият сингъл на шведите от Да Баз. “Come Away With Me” застава директно на 12-та позиция. Под номер 22 в престижната класация влиза новият хит от съседна Румъния - “Doar Cu Tine” на Актив. Вече десет седмици парчето е номер едно в румънския еквивалент на класацията. Под номер 27 пък се настанява “End Of Time” на Дъ Бич Хотел. НОВИ СИНГЛИ
  • O-Zone - De Ce Plang Chitarele
  • “De Ce Plang Chitarele” е третият сингъл от международния дебют на румънската група “Disco-Zone”. Песента идва съвсем закономерно след успеха на предишните две песни на групата - “Dragostea Din Tei” и “Despre Tine” и за пореден път потвърждава, че О-Зоун не са група еднодневка, а сериозни музиканти, които успяват да измислят леснозапомнящи се мелодии. В момента трите момчета работят активно по новия си албум, който отново ще бъде изцяло на румънски и ще се появи на музикалния пазар през септември. Историята на О-Зоун води началото си от Молдова, където Дан, Арсени и Раду за първи път познават успеха. През 2002 пристигат в Румъния, с демо запис под ръка и с много увереност в своя талант, в търсене на мениджър и издател. През същата година се срещат с Дан Попи, главен мениджър на Media Services, официалните представители на Sony Music за Румъния, и поставят началото на своята бляскава кариера.
  • Commander Tom - Attention
  • Напред към бъдещето с немския DJ Къмандър Том и зашеметяващата Софи Гасман, с най-новото им парче “Attention”. Ако ви звучи познато, но името не ви идва наум, си спомнете за големия клубен хит на Novy vs. Eniac от 1998, озаглавен “Superstar”. Преработен според нуждите на съвременната клубна сцена, припевът “сome on don’t hesitate and show me your attention” вече върви върху заразителен електронен груув. Като DJ и композитор на музика Къмандър Том работи от 17 години. Участвал е във всички големи рейв събития през годините, включително Energy 92-96, Omni 93, Tribal Gathering, както и в скандалните Love Parade фестивали, провеждани всяка година в Берлин. Последните седем години за него са доста натоварени заради турнетата по целия свят, но учудващо той все още намира време, за да работи върху седемте си лейбъла и около 20 музикални проекта. По-рано тази година Къмандър Том преработи и “Are Am Eye”, мега-хит от 1994, оглавил всички денс класации в Германия. Сега той е вложил всичките си забележителни способности в създаването на “Attention” - парче, което бележи най-големия му успех във Великобритания до момента.
  • Florida Inc - I Need Your Lovin'
  • Зад Флорида Инк стоят холандецът Андре Хол и полу-американецът Майк Хънт. До средата на 90-те те са известни на денс сцената като Da Bass Crankers до преместването им в Саут Бийч (Маями), където двамата основават студио и започват да правят “психеделичен ъндърграунд плажен фънк”, както двамата сами обичат да го определят. Виждайки как “F**k It” на Иймън се превръща в мега хит в САЩ, те решават, че е дошло времето да направят денс версия на песента в Европа. Историята накратко - 6 седмици на първо място в Германия и челни места в класациите из цяла Европа - успех по-голям дори от този на самия оригинал. “I Need Your Lovin’” е поредният им сингъл и вече също е започнал да се превръща в хит. Парчето е римейк на хита от осемдесетте “Everybody’s Got To Learn Sometime” на Korgis.
  • Roy Gates - How Deep
  • Рой Гейтс (Рой Пуртманс) пише музика, сам или съвместно с Джон Маркс, за няколко изпълнителя - Mental Theo, DJ Galaga, Oliviya, Level 2 ft. Dexx. Заедно с Джон Маркс са известни с няколкото си хита под името Team X. “How Deep” е първата соло изява на Рой и бе обявена за най-обещаваща денс композиция за петдесетата седмица на 2004 от Радио 538, водещата денс радиостанция на Холандия.
  • Gambafreaks feat. Nicole - Freedom
  • Стефано Гамбарели е една от ключовите фигури на италианската хаус сцена. Той се занимава с диджейство от 1984, а музика композира от повече от десетилетие. Гамбарели е ремиксирал изпълнители от калибъра на Ann Lee, Dhany, KMC, но работи и върху собствени композиции. Първото парче на Gambafreaks, озаглавено “Freaks EP”, бе последвано от “Relight My Fire” и “Down Down Down”, превърнали се в хитове на холандския денсчарт. Най-новият му хит “Freedom” е реализиран съвместно с очарователната Никол.
  • Don Diablo - Easy Lover
  • Истинското име на Дон Диабло е Дон Пепийн Шипер и е роден в Коворден, Холандия. През деветте му много активни години като диджей, композитор и изпълнител зад гърба му стоят над 60 парчета, вариращи от транс до кемикъл и от техно до хардкор. През март 2004 излезе и първият му албум “TwoFaced”. Въпреки ангажираното си битие той е намерил време и да напише музиката за един детски мюзикъл, за реклама на Nike и за няколко филма. Римейкът, направен от Дон Диабло, върху “Easy Lover” на Фил Колинс и Филип Бейли вече се върти в ефир и все по-често попада в кръгозора на световни диджеи като DJ Antoine, Laidback Luke, Ricky Rivaro, Robbie Rivera и други.
  • Harlem Hustlers feat. Taka Boom - Love Is The Answer
  • Зад името Harlem Hustlers стоят двамата италианци Масимо Берарди и Роберто Мас. Всички проекти, върху които са работили, в това число собствени композиции и ремикси, могат да се окачествят като чистокръвен стопроцентов хаус. Продуцирали са повече от 50 проекта за най-добрите италиански и международни лейбъли - Strictly Rhytm, D-Vision, Azuli, AM:PM, East West, Zyx, D-Tension и други. Основатели са и на Penthouse Studio Recordings, звуказаписно студио, оборудвано с най-съвременна техника за едитиране и мастериране. Двамата са ремиксирали за Албърт Кабрера, Боби Диамброзио, Боб Синклер, Барбара Тъкър, Фърст Чойс, Ултра Нейт, Кристъл Уотърс и други. Автори са на сингли под името Harlem Hustlers, Electroluv, Finishing Touch, Future Keys, Star Funk.
  • John Marks - Tracking
  • Джон Дърн е изключително талантлив холандски музикален продуцент, работил с Mental Theo, Team X, Level 2, JK, Def Rhymes, Flair и други. През последните 2 години е продуцирал над 120 парчета, влезли в Топ 100, и 7 хита в Топ 10 на Холандия. Под псевдонима Джон Маркс започва самостоятелна кариера. Първото му парче “Tracking” е издържано в денс-прогресив стил и стартира като част от компилацията “Dance Alert” на The Box, жънейки успехи по цял свят. В клипа към второто му парче “Don’t Stop”, заснет в Турция, можете да видите всички участнички и финалисти в конкурса Мис Холандия. Дебютният албум се очаква да излезе в началото на тази година.
  • Team X - Your Smile
  • Джон Дърн и Рой Пуртманс работят заедно от 1998 и са продуцирали музика за DJ Galaga, Level 2, Oliviya и други. Заедно с германеца Макс Йенсен създават “Your Smile”, римейк на известно парче на Чарли Лоунойз и Ментал Тио, достигнало второ място в класацията на Холандия през 1996. Очаква се Team X да издадат и албум, озаглавен “Team X Will Rock You”.
  • ЗА ПОВЕЧЕ
  • За повече информация, снимки, прес материали и всичко, от което се нуждаете, моля, обръщайте се към офиса на Кa Мюзик +! тел. 858 11 18; 858 61 91 www.kamusic.com
    Автор:
    Ка Мюзик +
    Публикация:
    25.11.2005 г. 11:35
    Посетено:
    562
    Линк:
    https://kulturni-novini.info/sections/15/news/523-muzikalni-vesti-ot-ka-myuzik