Музика

Песента "Най-красивото лице" ще участва на ЕвроБГвизия

На 11 и 23 ноември 2007 г.

Песента "Най-красивото лице" ще участва на ЕвроБГвизия
Концерт в Lucerna Hall


◊ СЪБИТИЕТО

Песента "Най-красивото лице"
ще участва на ЕвроБГвизия на 11 и 23 ноември 2007 г.

. Музика и текст Андро Стубел, 
. Аранжимент Димитър Хетемов и Боби Зашев,
. Изпълнение на Миша Илиев


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ

Миша Илиев, роден на 2 март 1977 г. в Новочеркаск, Русия (майка му е украинка, а баща му - българин), е български поп и рок певец.

Неговата кариера минава през няколко ученически групи, след което през 1995 г. става вокал на група Екзитус, която в края на 90-те се радва на добър прием в българските радиостанции. “Да изтрием всяка болка и тъга” (април 1997 г.) достига до първо място в Рок топ 7 на радио Тангра, а през септември 1997 г. Българска национална телевизия снима клип, излъчен по случай празника на София. “Сърцето ми от камък е” в продължение на шест седмици (юни и юли 1999 г.) е номер 1 в Българския Топ 100.

След разпадането на Екзитус, Миша Илиев заедно с други двама от групата – Димитър Хетемов – цигулка, и Андро Стубел – китарист и автор на песни, продължават с различни акустични проекти, основно в София и Созопол, имат участия в телевизионни предавания.

През август 2005 г. Миша Илиев и Димитър Хетемов заминават за Прага, Чехия, където заедно с чешки музиканти основават формацията Парфидо. Имат концерти в Lucerna Hall и на площад “Staromestske Namesti” и участия в местни клубове като “Guru”, “Admiral”, “Staropramen” и други.

В началото на 2007 г. Миша Илиев се завръща в България и стартира соловата си кариера, подкрепен от Андро Стубел и Боби Зашев – китарист и аранжор.
Автор:
Публикация:
24.10.2007 г. 23:02
Посетено:
291
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/4710-pesenta-nay-krasivoto-litse-shte-uchastva-na-evrobgviziya