Музика

Ka Music + / 08.10.2004

Музикални вести

.: НОВИНИ

- Очаквайте новия сингъл на Нина Николина - “Не мога”. Скоро.

Нина Николина ще се включи в Националната кампания за борба с рака на гърдата и ще участва в Благотворителната галавечеря, организирана от Международния женски клуб София на 9 октомври (събота). На сцената на Централния военен клуб в София Нина Николина ще изпълни хита “Ти” и ще представи за пръв път пред публика новият си сингъл - “Не мога”. “Ракът на гърдата е лечим. Просто трябва да се открие навреме. Искам да призова всички жени да си правят редовни профилактични прегледи”, сподели изпълнителката. “Надявам се, че личният ми пример ще спомогне за популяризирането на кампанията.” Инициативата е подкрепена от българското правителство, от дипломатическия корпус и от изявени личности в бизнеса, обществения и научния живот.

- Очаквайте на българския музикален пазар албума на гръцки изпълнител No 1 - Йоргос Мазонакис. Включващ хитовете “Nikotini” и “To Gucci Forema” + специален дует с Ели Кокину и два ексклузивни ремикса.

- Бенаси Брадърс идват в България, за да изнесат концерт на 1 ноември. Италианският проект ще бъде представен от чаровните вокалистки Дани и Санди, които пеят в най-големите хитове на Бенаси Брадърс. Санди и мениджърът на групата ще пристигнат в България на 31 октомври с директен полет от Милано. Дани ще пристигне директно на 1 ноември, зашото предишната вечер има участие в Страсбург.

Българският концерт на проекта е част от мащабната промоция на радио “Сити” и Mtel “Герой на училището 2”. На 1 ноември, точно в деня на Народните будители, радио “Сити” и Mtel ще дадат едногодишна стипендия от 2000 лв. на един ученик. Наградата е една от малкото, които ще се раздадат в мащабната промоция на радиото “Герой на училището”. Освен стипендията, победителят ще получи още мобилен телефон с включени 120 безплатни минути от Mtel, а благодарение на него цялото училище ще стане свидетел на грандиозния концерт на Бенаси Брадърс, който ще се проведе в двора на печелившото даскало. Всеки ученик може да се обади на тел. 088 1661, без увеличение на услугата, без ограничение на обажданията и оператора, и има реалния шанс да се превърне в звездата на своето училище.

.: ГОРЕЩИ СИНГЛИ

- Phoebus feat. Despina Vandi - Come Along Now
Новият сингъл на Деспина Ванди отново е плод на успешното й сътрудничество със “златното дете на гръцката поп сцена” - продуцентът Фивос. Песента вече достигна до първата позиция не само в еърплей класацията на южната ни съседка, но и в чарта за продажби на Гърция. Освен с неотразимо нежните вокали и неповторимо звучене, мнозина от вас ще запомнят “Come Along Now” и като мелодията, която световният гигант Кока-Кола използва в рекламите си по време на Олимпийските игри в Атина 2004.

Идеята за песента се ражда през миналата година, когато от “Кока-Кола” молят най-известния гръцки композитор да създаде инструментална композиция, която да е основана на мотиви от гръцкия фолклор. Фивос създава мелодията “Paralos”, която звучеше по време на щафетата на олимпийския огън по цял свят. За основа на “Come Along Now” е послужила именно тази инструментална композиция. Фивос обаче я променя да неузнаваемост и придава на новата композиция поп звучене от световна класа. След това Деспина Ванди записва вокалите и останалото е история.

Едва ли мнозина знаят че Деспина Ванди всъщност е родена... в Германия, в градчето Типиген, в близост до Щутгарт. Истинското име на най-голямата гръцка поп звезда е Деспина Малеа. Родителите й се връщат обратно в Кавала, откъде и произхождат, когато малката Деспина е само на 6 и тя прекарва по-голямата част от детството си там и така и не научава немски. По-късно Деспина заминава да учи психология, философия и педагогока в Университета в Солун.

Музикалната й кариера започва по време на следването като вокалистка в местен пиано бар. Разкрила истинското си увлечение, тя записва курсове по пеене и фонетика. Талантът и артистичното й присъствие не остават незабелязани и скоро следват предложения за записи.

Деспина записва първия си албум “Gela Mou” (“Усмихни ми се”) през 1994 за гръцкия лейбъл Минос. В него е включен и първият хитов сингъл на младата изпълнителка в дует със суперзвездата Янис Париос. През 1996 следва нов албум с още повече хитове - “Esena Perimeno” (“Чакам Те”). Следващата година младата изпънителка прекарва в турнета из Европа и Щатите.

В същата тази година Деспина Ванди започва да работи с небезизвестния продуцент Фивос. Още първият им съвместен проект, “Deka Entoles” (“Десет Заповеди”), им носи огромен успех и става хит. Успешната серия продължава с “Profities” (“Пророчества”) през 2000 година. В деня на издаването си албумът става златен, а след месец - платинен!

През 2001 Деспина и Фивос решават да подпишат договори с музикална компания Heaven Music, която е част от най-голямото медийно сдружение в Гърция - Antenna Group. На 19 декември 2001 излиза двойният албум с 21 песни “Gia” (чете се “Я” и на гръцки означава едновременно “здрасти” и “чао”), който става четворно платинен за период от...11 дни!

В началото на 2002 Деспина е отличена на Световните Музикални Награди в Монако за “най-продаван гръцки изпълнител в света”. За първи път гръцки изпълнител, който всъщност живее и твори в Гърция, е удостоен с тази чест. През 2003 класациите в южната ни съседка са разбити от сингъла “Ante Gia”.

- O-Zone - Despre Tine

Точно когато всички започнаха да си мислят, че О-Зоун ще имат един хит и ще бъдат поредната еднодневка, групата се завръща с още по-голям хит - “Despre Tine”. Песента е вторият сингъл от международния дебют на румънската група “Disco-Zone” и вече е в Топ 10 на шест европейски държави, а във Франция - на номер две. Междувременно клипът към “Despre Tine” се превърна в един от най-исканите по българските музикални телевизии. Историята на О-Зоун води началото си от Молдова, където Дан, Арсени и Раду за първи път познават успеха. През 2002 пристигат в Румъния, с демо запис под ръка и с много увереност в своя талант, в търсене на мениджър и издател. През същата година се срещат с Дан Попи, главен мениджър на Media Services, официалните представители на Sony Music за Румъния, и поставят началото на своята бляскава кариера.
Автор:
Публикация:
25.11.2005 г. 11:35
Етикети:
Посетено:
951
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/46-ka-music-08-10-2004