Музика

Младата цигуларка Киара Николова е солист в звездните концерти „Музика на всички времена"

Симфониета Видин и диригентът Петър Димитров подготвят атрактивна музикална вечер с изявени солисти от България, Гърция и Кипър

Младата цигуларка Киара Николова е солист в звездните концерти „Музика на всички времена"

Младата цигуларка Киара Николова е солист в звездните концерти „Музика на всички времена“

Симфониета Видин и диригентът Петър Димитров подготвят атрактивна музикална вечер с изявени солисти от България, Гърция и Кипър.

В концерта "Музика на всички времена" на 4 септември от 19.00 ч. в РДТ "Николай Хайтов" гр. Смолян, на 5 септември в Дом на културата гр. Девин, на 6 септември в гр. Чепеларе и на 7 септември в Open air Theatre -Аспровалта, Гърция, ще звучат популярни произведения от Йохан Щраус, Джакомо Пучини, Жорж Бизе, Бела Барток, Франц Лехар, както френска, италианска и испанска съвременна музика.

Солистите са впечатляващи, обичани певци и инструменталисти: популярната, млада и талантлива певица Християна Лоизу, позната от участията си в няколко телевизионни формата; именитият български тенор Марио Николов, любимец на зрителската аудитория и като водещ на култовото предаване на БНТ1 "Вечната музика"; изявеният гръцки тенор Георгиос Филаделфевс, познат на публиката от изявите си в в Русе, Бургас, Музикалния театър и др.;  и талантливата млада цигуларка Киара Николова, лауреат на български и международни конкурси. 

Щастлива съм отново да участвам във фестивала „Сцени на Струма“, с който тази година гостуваме и на Аспровалта, Гърция. Очаквам с нетърпение концертите „Музика на всички времена” в живописните български Родопи. Ще имам радостта да изпълня красиви произведения за цигулка и оркестър в компанията на знаменити певци и инструменталисти, Видинския симфоничен оркестър и маестро Петър Димитров. Благодаря сърдечно за поканата!“ -споделя талантливата Киара Николова, носител на редица Първи награди и Гран при от наши и международни конкурси, ученичка в класа на именития цигулков педагог Благородна Танева, в НМУ „Л. Пипков“ София. Младата цигуларка участва в концерти от програмата на фестивали като Софийски музикални седмици, Варненско лято, Солинария, Сцени на Струма и др., солист е на Камерен ансамбъл „Класик Арт“, Видинска филхармония, Симфониета София, а през декември 2023г. дебютира с успех и на виенска сцена.

Специално за публиката на концертната поредица „Музика на всички времена“, организаторите са подготвили и вълнуваща музикална изненада.

Билетите за концертите „Музика на всички времена“ са в продажба на тел. 0879697207, бул. „България“32 до Здравец за гр. Смолянкнижарница "ИВОИ" до Общината, тел. 0883319130, 0887046568 - за гр. Девин; в Читалище "Родопска искра 1880" ул. "Васил Дечев" 25, тел. 0892484526 – за гр. Чепеларе.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.09.2024 г. 17:33
Посетено:
158
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39733-mladata-tsigularka-kiara-nikolova-e-solist-v-zvezdnite-kontserti-muzika-na-vsichki-vremena