Музика

Плевенската филхармония представя Галаконцерт на Майсторския клас по класическо пеене на Ноборо Аомори (Япония) и Венцеслав Анастасов

31 юли 2024, 19 часа, Концертна зала "Катя Попова" - Плевен

На 31 юли (сряда), от 19 часа в красивата концертна зала "Катя Попова" в Плевен, Плевенската филхармония ще представи Галаконцерт на Майсторския клас по класическо пеене от вокалните педагози Ноборо Аомори (Япония) - сопран и баритона Венцеслав Анастасов.
 
Участниците в Майсторския клас са японските певци:
Масако Ичиджо - сопран
Михо Ошио - сопран
Сайоко Такахаши - сопран
Юкико Янагимото - сопран
Такуя Сузуки - тенор
Хироми Йокобори - алт
Риоко Накамато - сопран
Хисако Цугане - сопран
 
Със специалното участие на Уанг Юе - флейта
Корепетитори: Аяно Такемацу (Япония) и Игнасио Апариси (Испания)
 
Диригент на галаконцерта ще бъде маестро Светослав Борисов (диригент на Оперния театър Магдебург, Германия).
 
Концертната програма включва арии из опери и инструментални творби от Бах, Моцарт, Верди, Доницети, Пучини, Дворжак и други композитори. Избраните творби, които ще прозвучат в концертна зала "Катя Попова" пред плевенската публика са изцяло шедьоври на оперната музика. Концертът ще започне с увертюра от "Сватбата на Фигаро" от Моцарт, ще премине през арията на Лучия ди Ламермур от операта на Доницети, арията на Леонора из операта "Трубадур" от Джузепе Верди, ще бъде изпълнена и красивата ария на Чо Чо Сан от второ действие от операта "Мадам Бътерфлай" от Джакомо Пучиниария-молитва от операта "Тоска" из второ действие отново от Пучини, до финалната ария на Абигейл от операта "Набуко" на Джузепе Верди. 
 
В програмата е включено и изпълнение на трета част от Концерта за флейта и оркестър в ре минор от Йохан Себастиан Бах, солист ще бъде талантливата японска флейтистка Уанг Юе.
 
Билети на цени 10 и 15 лв. могат да бъдат закупени в билетните центрове на Плевенска филхармония. В деня на събитието билети ще се продават и на място преди концерта. Деца до 6-годишна възраст ще имат възможност да слушат концерта без билет.
 
Повече за събитието тук: https://www.facebook.com/events
 
Автор:
Тина Коилова
Публикация:
29.07.2024 г. 12:09
Етикети:
Венцеслав АнастасовГалаконцертПлевенска филхармония
маестро Светослав Борисов
Ноборо Аомори (Япония)
Майсторски клас по класическо пеене
Посетено:
194
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39570-plevenskata-filharmoniya-predstavya-galakontsert-na-maystorskiya-klas-po-klasichesko-peene-na-noboro-aomori-yaponiya-i-ventseslav-anastasov