Музика

Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл на Рок група "Кикимора" с оркестъра и хора на Държавна опера - Русе

28 юли 2024, неделя, 20.30 часа, площад пред Опера - Русе

Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл на Рок група "Кикимора" с оркестъра и хора на Държавна опера - Русе

На 28 юли, неделя, от 20.30 часа Рок-група Кикимора заедно със солисти, хор и оркестър на Държавна опера - Русе, водени от маестро Димитър Косев ще попитат:

THEY SAY ROCK IS DEAD?

Този риторичен въпрос, съдържащ еднозначен отговор в себе си, ще поведе русенци и гостите на града в един невероятен Opera-Symphony-Rock концерт-спектакъл!

Своеобразен парад на рок химните на всички времена ще блесне в изпълнението на огромен състав и симфонични аранжименти, създадени специално за случая. Русенци не бива да пропуснат това безпрецедентно събитие в разгара на лятото.

Ето какво споделя  в навечерието на концерт- спектакъла основателят и ръководител на Рок група “Кикимора” Николо Коцев:

“Русе категорично е градът извън София, в който сме свирили най-много! Русе е дал толкова ярки музиканти на България, че никога не бих го нарекъл провинция. Славата му на културна столица на България и до днес слага своя отпечатък върху манталитета на хората там. На всичко отгоре в Русе публиката много ни обича. При вас се чувстваме у дома! Това ни мотивира още повече да даваме най-доброто от себе си.

 С работата си по операта “Нострадамус”, чиято световна премиера беше в Русе, ние живяхме цял месец там. Така че  без съмнение градът ви има притегателна сила за нас като втори дом.

Това, което сме подготвили за русенската публика на 28 юли е един спектакъл, бих го нарекъл бисер, който трябва да чуят не само русенци! Концерт, включващ най-ярките песни, на най-ярките групи от миналия век! Подбран е доста шарен репертоар, чиято цел е ревниво да запазим силата, романтизма и могъществото на Рок музиката!

Ще изпълним велики хитове на легендарните групи Led Zeppelin, Van Halen, AC/DC, Guns’ and Roses, Chicago, Foreigner, Queen, Rainbow, Uriah Heep, Bon Jovi и др..

В нашата клета държава много рядко се чува такъв огромен състав, включващ оркестър и хор. Много от песните в оригиналния си вид нямат включен хор, като специално за този спектакъл съм аранжирал хорови партии.

Казвам го с цел да подчертая мащаба и специалността на това, което ще се случи.

Дори в Западна Европа такъв спектакъл би бил прецедент!

Ако някой изпусне такова събитие, вината си е негова! Радвам се отново да работим с изключителните професионалисти от творческия състав на Русенската опера! Нямам търпение за новата ни среща, както с тях, така и с взискателната русенска публика!”

 ............

 Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
27.07.2024 г. 11:27
Посетено:
290
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39561-opera-symphony-rock-kontsert-spektakal-na-rok-grupa-kikimora-s-orkestara-i-hora-na-darzhavna-opera-ruse