Музика

„Звездните тенори“ с концерти в Горна Оряховица на 15 юли и град Левски на 17 юли

Вълнуващите спектакли са в Летните театри с начален час 20.30 ч.

След големия успех в София, Сливен, Карлово, Севлиево, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Националното турне „Звездните тенори“ продължава в Летните театри на 15 юли в град Горна Оряховица и на 17 юли в град Левски, с грандиозния проект „THE STAR TENORS”. Впечатляващият музикален спектакъл е подготвен от "Симфониета Видин“ за 75-годишнината на оркестъра, с диригент Петър Димитров, и солисти, успешни оперни певци, любимци от класическата музикалната сцена.

Когато един тенор пее е вълнуващо, когато двама тенори пеят заедно е впечатляващо, когато трима тенори пеят е възхитително, а когато тенорите са четирима, е грандиозно!

Четиримата звездни тенори, любимци на публиката, ще поведат почитателите на красивата музика към неповторимо музикално изживяване, с уникални изпълнения, образци от световния теноров репертоар. Солисти в концертите на 15 юли в Горна Оряховица и на 17 юли в Левски, ще бъдат: именитият български тенор Марио Николов, изявеният гръцки тенор Георгиос Филаделфевс, успешният тенор Стефан Петков – солист на Музикалния театър „Стефан Македонски" и младият, талантлив тенор Андрея Мирчев – солист на Държавна опера Бургас.

Любителите на стойностната музика ще имат удоволствието да чуят най-популярните оперни и оперетни арии, италиански канцонети, френски и испански песни. За почитателите си от Горна Оряховица на 15 юли и град Левски на 17 юли, ЗВЕЗДНИТЕ ТЕНОРИ са подготвили и специална изненада.

"The Star Tenors" е музикален проект, създаден по идея на тенора, режисьор и телевизионен водещ Марио Николов, в съвместна инициатива с "Art Vox Association" и Симфониета - Видин.

Билетите за концерта на 15 юли в Горна Оряховица са в продажба на касата на НЧ "Напредък - 1873", тел: 0886436456 и в Летен театър Горна Оряховица, тел: 0887884656.

За концерта на 17 юли в град Левски – на касата на НЧ „Г. Парцалев“, тел. 0889686190.

Автор:
Организаторите
Публикация:
11.07.2024 г. 12:40
Посетено:
314
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39502-zvezdnite-tenori-s-kontserti-v-gorna-oryahovitsa-na-15-yuli-i-grad-levski-na-17-yuli