Музика

Цикъл „Българският инструментален концерт" - 17 юни, 19,00 ч., Зала „България“

Симфониета Враца, солисти Атанас Кръстев (виолончело), Вълчан Вълчанов (обой), Симеон Гошев (пиано), Петър Македонски (тромпет), Диригент: Христо Павлов

С пълни зали и музикалните вечери на София, част от фестивалната програма за класическа музика продължават да будят интерес сред публиката. В понеделник програмата ви предлага изпълнения на Симфониета Враца, която гостува на „Софийски музикални седмици“ на 17 юни в Зала „България“, с четирима изключително изявени, чаровни и признати солисти Атанас Кръстев (виолончело), Вълчан Вълчанов (обой), Симеон Гошев (пиано), Петър Македонски (тромпет), с Диригент: Христо Павлов.

Специално за изпълнението на Симеон Гошев пристига нов роял „Бьозендорфер“. Младият пианист развива кариерата си във Виена е представителен изпълнител на марката пиана от 2021 г. „Ще имаме уникалната възможност да чуем този изключителен инструмент в изпълнение на Симеон Гошев и Симфониета Враца, под диригентската палка на Христо Павлов, на „Рапсодия за пиано и оркестър" от именития композитор Йордан Гошев“, коментират от СМС. Изпълнението е част от програмата на концерт от цикъла „Българският инструментален концерт" с участието на солистите Атанас Кръстев (виолончело), Симеон Гошев (пиано), Петър Македонски (тромпет) и Вълчан Вълчанов (обой).

В програмата са включени произведения от българските композитори Филип Павлов – Концерт за обой и оркестър, Веселин Стоянов – Концерт за виолончело и оркестър, Йордан Гошев - Рапсодия за пиано и оркестър, и Васил Казанджиев - Концерт за тромпет и оркестър.

Започнете седмицата с вдъхновение, музикална окриленост и прекрасна българска музика представена от едни от най-добрите музиканти с брилянтна техника и емоционално музициране!

 17 юни, понеделник от 19.00 ч.

Билети ще намерите онлайн https://www.eventim.bg/bg/bileti/55-ti-mf-sofiyski-muzikalni-sedmici-sofiya-bulgaria-hall-kamerna-zala-640452/event.html

и на касата на залата.

........

Фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община през 2024 г. Фестивалът е носител на лейбъла за качество „Европа за фестивалите, фестивалите за Европа” на Европейската фестивална асоциация. Съорганизатори на събитието са Столична община, Министерство на културата, Софийска филхармония.

Медийни партньори: БНТ, БНР, Actualno, в-к Трета Възраст, Jazz FM, КласикА

Намерете ни на: www.sofiaweeks.com; https://www.facebook.com/sofiamusicweeks/; е-майл: sofiamusicweeks@gmail.com

 

Автор:
Софийски музикални седмици
Публикация:
14.06.2024 г. 18:57
Етикети:
Софийски музикални седмициконцерткласическа музика
Диригент Христо Павлов
Петър Македонски (тромпет)
Симеон Гошев (пиано)
Вълчан Вълчанов (обой)
Атанас Кръстев (виолончело)
Симфониета Враца
Посетено:
84
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39382-tsikal-balgarskiyat-instrumentalen-kontsert-17-yuni-19-00-ch-zala-balgariya