Музика

Световното мецосопрано Клементин Марген гостува с рецитала „Париж и нощта“

След фурора в Метрополитън опера с "Кармен", на 31 май в Зала "България" с композиции на Равел, Масне, Сен-Санс, Офенбах, Гершуин тя закрива сезона „Съкровени гласове“ на Соня Йончева

Световното мецосопрано Клементин Марген гостува с рецитала „Париж и нощта

Едно от най-изявените световни мецосопрани Клементин Марген на 31 май от 19:30 ч. ще изнесе своя първи концерт у нас. Френската оперна дива идва с впечатляваща програма за рецитала "Париж и нощта" в Зала "България". Тя ще изпълни едни от най-обичаните произведения на Жул Масне (арии от "Дон Кихот"), Морис Равел, Камий Сен-Санс (ария от "Самсон и Далила"), Жак Офенбах, Анри Дюпар, Джордж Гершуин.

Определяната за една от най-добрите съвременни изпълнителки на Кармен идва в България по покана на Соня Йончева, за да закрие първия сезон "Съкровени гласове". Клементин Марген гастролира с голям успех на сцената на Метрополитън опера в Ню Йорк в най-новата и напълно модернистична продукция на "Кармен" от афиша на прочутия оперен театър.

"Дръзка и придаваща още повече страст и живот на тази велика опера", написа The Washington Post за постановката на "Кармен". Изцяло осъвремененият режисьорски прочит е на британката Кари Кракнел, която прави своя дебют в Метрополитън опера в края на 2023 г. с тази продукция.

"Плътният и богат глас на Клементин Марген в съчетание с ясната дикция са все  преимущества, които ѝ помагат да изгради образа на Кармен по категоричен и интересен за публиката начин", се казва в оценки за представянето ѝ в знаковото за всеки любител на операта заглавие.

През последните години Клементин участва в над 15 различни постановки на най-известната опера на Жорж Бизе на десетки престижни международни сцени.

"Чувствам се свободна, докато пея. Нямам търпение да се срещна с българската публика. Интересното в рецитала "Париж и нощта", който ще представя в София, е, че в песните и ариите се разказва за много различни типажи жени и бих се радвала, ако успея да предам техните силни емоции на зрителите в залата", сподели френското мецосопрано в специално интервю за Българското национално радио.

Заедно с Клементин на сцената ще бъде нейната сестра Сара Марген, която е изтъкната пианистка с редица международни отличия, а двете гастролират заедно на редица световни класически фестивали и концертни формати.

През лятото Марген ще участва в две оперни продукции по време на 101-то издание на фестивала "Арена ди Верона" - в "Аида" под режисурата на Стефано Пода и в "Кармен" - оригиналната постановка на Франко Дзефирели, а през есента отново ще се завърне в Метрополитън опера, където я очакват поредица спектакли на "Хофманови разкази".

Желаещите да посетят концерта "Париж и нощта" могат да се възползват от 30% отстъпка от цената на билета с промокод EASTER24 в сайта на Ивентим.

----------------

Билети за концерта на Клементин Марген "Париж и нощта" на 31 май: https://www.eventim.bg/bg/bileti/klementin-margen-sofiya-bulgaria-hall-613551/event.html

Билети за "Тоска" с участието на Соня Йончева в Античен театър Пловдив на 4 юни:  https://www.eventim.bg/bg/bileti/toska-plovdiv-ancient-theatre-628415/event.html

----------------

Вече са в продажба и билетите за втория сезон на "Съкровени гласове":

Билети за концерта на Виторио Григоло "Италианска серенада": https://www.eventim.bg/bg/bileti/italianska-serenada-sofiya-bulgaria-hall-639072/event.html

Билети за концерта на Соня Йончева "На една звезда":
https://www.eventim.bg/bg/bileti/na-edna-zvezda-sofiya-bulgaria-hall-639076/event.html

Билети за концерта на Пьотр Бечала "Романси":
https://www.eventim.bg/bg/bileti/romansi-sofiya-bulgaria-hall-1419800/performance.html

Билети за концерта на Роландо Вийязон "Белканто":
https://www.eventim.bg/bg/bileti/belkanto-sofiya-bulgaria-hall-1419801/performance.html

Билети за концерта на Джойс ДиДонато "Кралицата": https://www.eventim.bg/bg/bileti/kralicata-sofiya-bulgaria-hall-1419809/performance.html

Абонаментни билети с отстъпки за целия сезон "Съкровени гласове 2":
https://www.eventim.bg/bg/bileti/cikl-skroveni-glasove-2-sofiya-bulgaria-hall-639123/event.html

 

Автор:
SY11
Публикация:
31.05.2024 г. 14:12
Етикети:
"Съкровени гласове"Соня Йончеваконцерт
Сара Марген
„Париж и нощта“
Клементин Марген
Посетено:
288
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39295-svetovnoto-metsosoprano-klementin-margen-gostuva-s-retsitala-parizh-i-noshtta