Музика

Клавирен рецитал на Александър Хинчев в Полски културен институт - София

29 май 2024, 18:30 часа, вход свободен

◊ ПОКАНА
Клавирен рецитал на Александър Хинчев
 
Рециталът на пианиста Александър Хинчев предстои от 18,30 в Полски културен институт.  В програмата очаквайте произведения от Лудвиг ван Бетовен, Роберт Шуман, Фредерик Шопен, Владислав Шпилман, Клод Дебюси и Ференц Лист.
 
Събитието е с вход свободен. Заповядайте!
 
Маестро Александър Хинчев завършва Музикалната академия в София, след това учи в Академия „Санта Чечилия“ – Рим, където се дипломира с отличие и Специална награда на журито. Той е лауреат на Международния конкурс „Бузони“ – Болцано и на Първа награда на Международния конкурс за пиано в Будапеща. Гастролирал е в редица европейски държави, както и в САЩ, Япония, Мексико и др. Концертирал е с едни от най-великите певци и инструменталисти, в т.ч. великия бас Борис Христов, мецосопраното Кати Берберан, виолончелиста Франко Маджо Ормецовски и др.
 
Александър Хинчев е свирил в някои от най-престижните концертни зали в света: „Концертхаус“ – Виена, „Театро Гранде“ – Бергамо, „Театро Массимо“ – Палермо, Националната филхармония Мексико – Мексико сити, филхармонията в Нагоя – Япония и др. Води майсторски класове по пиано в редица страни по света: Католически университет – Вашингтон, САЩ, Консерватория „Сан Пиетро а Майелла“ – Неапол, Лайпциг – Германия и др.
 
През май 2014 година е удостоен с почетен златен медал от Министерство на културата на Република България за изключителни заслуги при международното честване на „100 години Борис Христов“.
 
.....
 
Съорганизатори:
Столична община, Министерство на културата, Софийска филхармония
Проектът се осъществява с подкрепата на Национален фонд "Култура".
 
 
Автор:
Софийски музикални седмици
Публикация:
29.05.2024 г. 10:19
Посетено:
163
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39257-klaviren-retsital-na-aleksandar-hinchev-v-polski-kulturen-institut-sofiya