Музика

Победителите в Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24" ще бъдат обявени на 30 май

Входът за голямата вечер на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24" е свободен. Началото е от 19.30 часа в Sofia Live Club

Победителите в Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24" ще бъдат обявени на 30 май

Победителите в 55-ото издание на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет", организиран от Българското национално радио, ще бъдат обявени на галаконцерт на 30 май, четвъртък, в Sofia Live Club.

На финала на емблематичното музикално състезание жури от композитори, певци, автори на аранжименти, автори на текстове и продуценти ще избере Големия победител в категорията "Нова българска поп и рок музика", който ще има възможност да запише нова авторска музика във Второ студио на БНР на стойност до 12 000 лева, финансирана и продуцирана от обществената медия.

На живо своите песни ще изпълнят финалистите в конкурса: Весела Бонева ("Спомен"), Волена Апостолова ("Перфектна комбинация (Пари, пари), Дани Стойкова ("Толкова различни"), Меломания ("Нещо"), Пеперуда ("Септемврийски ден"), Electric Pie ("Невъзможни неща"), Eleeza ("Ще изчакам"), Funkilicious ("Всичко по две"), Innerglow ("Освободен"), IVA ("Танцувай с мен"), Julian Terra project ft. Inzzy ("Слънце и луна") и MIRAIN ("Време").

Слушателите на БНР вече направиха своя избор. В продължение на един месец те гласуваха за своя фаворит в Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24". Получилият най-много точки ще стане изборът на публиката и ще бъде награден с акустична китара от "Кремона" - България.

Конкурсът за нова българска поп и рок музика "Пролет" подкрепя младите музиканти и затова ще бъде връчен и приз за дебют, а победителят ще може да организира концерт в Първо студио на БНР.

На галаконцерта ще бъде обявен и победителят в категорията "Евросоник". Портфолиото на heptagram, Innerglow, Kottarashky & The Preachers, Peyotoff и Woomb беше изпратено на организаторите на най-големия европейски шоукейс фестивал за съвременна поп и рок музика – "Евросоник". Те определиха кой ще представи страната ни в Грьонинген (Нидерландия) догодина. На феста присъстват представители на европейски лейбъли, организатори, мениджъри на клубове, медии, членуващи в Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), част от който е и Българското национално радио.

Входът за голямата вечер на Конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет`24" е свободен. Началото е от 19.30 часа в Sofia Live Club.

 

 

Автор:
Анелия Иванова, БНР
Публикация:
28.05.2024 г. 11:51
Посетено:
216
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39254-pobeditelite-v-konkursa-za-nova-balgarska-pop-i-rok-muzika-prolet-24-shte-badat-obyaveni-na-30-may