Музика

Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след десетилетие

Големият български диригент Милен Начев се завръща на родна сцена за един незабравим концерт с Националния оркестър в Зала "България" на 30 май

Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след десетилетие

Виртуозният маестро Милен Начев се завръща на българска сцена след десетилетие

След повече от десетилетие блестяща кариера в чужбина, големият български диригент Милен Начев се завръща на родна сцена за един незабравим концерт с Националния оркестър.

На 30 май в Зала „България“ публиката ще чуе блестяща програма, която включва:
. Морис Равел – Алборада дел грациозо
. Пол Дюка – Симфонично скерцо „Чиракът-магьосник“
. Мануел Де Файа – Сюита №2 от балета „Тривърхата шапка“ 

. Николай Римски-Корсаков – Симфонична поема „Шехерезада“ 

Милен Начев: Маестро от световна класа

От 2012 година Милен Начев е диригент на световноизвестната компания Shen Yun Performing Arts, базирана в Ню Йорк. С над 1200 представления в Северна и Южна Америка, Европа, Азия, Нова Зеландия и Австралия, Начев е достигнал до сърцата на милиони. Той е дирижирал концерти на най-престижните сцени като Карнеги хол, Кенеди център, Чикагската симфонична зала и Tokyo Opera City Concert Hall и мн.др.

Критическо признание и богат репертоар

Начев е известен със своята силна музикалност, отлична диригентска техника и богат репертоар. В продължение на осем години той е главен диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио и главен гост-диригент на Симфоничния оркестър на Румънското национално радио. Бил е и музикален директор и диригент на Симфоничния оркестър на Белградското радио и телевизия, артистичен директор на International Symphonic & Opera Workshops, Ltd.  Неговите записи, излъчвани от BBC Radio 3, Mezzo TV и Radio France, са високо оценени от критиката и достъпни по целия свят.

Международни сътрудничества и признания

Ангажиментите на Милен Начев като гост-диригент включват изяви с Филхармонията и Академичния симфоничен оркестър на Санкт Петербург, Театро Колон - Буенос Айрес, Симфоничния оркестър на Румънското национално радио, Филхармонията на Торонто, Националния симфоничен оркестър на Богота, Софийската филхармония, Естонския национален симфоничен оркестър, Филхармония на Карлови Вари, Чехия, Държавна опера Русе, и Филхармоничният оркестър на Буенос Айрес, Аржентина.

Маестро Начев е работил с редица световноизвестни артисти като Денис Мацуев, Гена Димитрова, Чучо Валдес,  и много други. За своя принос към музикалното изкуство, Начев е удостоен с престижни награди от град Ватикана, Фондация Наполеон в Париж и българското Министерство на културата.

Не пропускайте голямото завръщане на виртуозния маестро!

Билети са в продажба на касата на Зала „България“ и в Ивентим.

 

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
27.05.2024 г. 13:29
Етикети:
концертСофийска филхармония
маестро Милен Начев
Посетено:
207
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39235-virtuozniyat-maestro-milen-nachev-se-zavrashta-na-balgarska-stsena-sled-desetiletie