Музика

„Под небето на Пловдив” - концерт на Мирослава Кацарова джаз трио

Известната ни певица излиза на сцената заедно с Мирослав Турийски (пиано) и Младен Димитров (ударни)

„Под небето на Пловдив” - концерт на Мирослава Кацарова джаз трио

◊ ПОКАНА

“розова сутрин пред мен е
покривите светят и сякаш говорят
с небесата
чайки се гонят, не знаем
кой ли ден е днес
безгрижие ухаещо на теб и на синчеца…

след дъжда отмил света
улиците пазят всеки наш любовен дъх и звук
вечността повтаря ни”

Това е част от текста на песента, композирана от Миро Турийски, която дава името си за концерта ни в Пловдив на 30 май от 20 часа на една магична нова сцена на открито в Стария град.

Една непозната за мен гънка в града ни ме изненада с артистичната си красота и дух, а това е т.н. Зeлено училище (което поради синия си цвят съм нарекла Синьо училище в постера ) към АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев”. Прекрасен и тайнствен двор, обграден от зеленина, скали и красиви стари сгради, в които се помещават творческите ателиета на младите артисти-студенти в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Приказно място.


Заедно с Мирослав Турийски и Младен Димитров ще ви очакваме, за да ви попеем и посвирим в навечерието на настъпващото лято. Обичам нови и нестандартни места за концерти, особено когато това са дворове, а в стария Пловдив някога това беше често. Спомням си камерните, типично филибелийски джаз концерти през летата на моите гимназиални години - бяха празници с джем сешъни, бохемски дух и голяма радост от живота. Сега дворовете там сякаш са позамрели, за разлика от Капана. Време е да опитваме да възвърнем онзи прекрасен, романтичен живот из уличките на стария ни град, който ухаеше на старо дърво, смокини и благодатен усой насред летата.

Синьото на цвят училище се намира на ул. "Зора" 8, зад къщата на Ламартин, ще има табели и сигурна съм ще го откриете. Отсега ви чакам с нетърпение!
~~ Мирослава Кацарова

 

Билети за събитието можете да намерите  на адрес:
https://www.eventim.bg/bg/bileti/

 

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
21.05.2024 г. 10:27
Посетено:
154
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39206-pod-nebeto-na-plovdiv-kontsert-na-miroslava-katsarova-dzhaz-trio