Музика

Младата цигуларка Киара Николова ще свири със Струнен ансамбъл „КласикАрт“ в „Цветовете на Барока“

Концерт ма 18 май от 19 часа в Камерна зала „България“

Младата цигуларка Киара Николова ще свири със Струнен ансамбъл „КласикАрт“ в концерта „Цветовете на Барока“ на 18 май в камерна зала „България“

16-годишната цигуларка Киара Николова, лауреат на редица наши и международни конкурси, се впуска в бароковото музикално приключение с великолепните музиканти от „КласикАрт“ - Калина Христова, Галина Любенова, Евгения Бааджиева-Димова, Кристиана Михайлова, изявени инструменталисти в състава на Софийската филхармония.

„Безкрайно щастлива съм, за втора поредна година да бъда на една сцена с фантастичните музиканти от „Класик Арт“. Съвместната ни работа е огромно удоволствие, опит и вдъхновение за мен. Тази година програмата е свързана с епохата на барока и имаме радостта да получим ценни напътствия в изпълнението и лично от именитата виолончелистка Линда Манчева, която също е с нас. На сцената ще бъдем с известни музиканти и млади таланти в изпълнение на интересна, различна програма, която си заслужава да се чуе.“, споделя успешната млада цигуларка Киара Николова.

В програмата са включени произведения от А. Вивалди, П. Локатели, А. Скарлати, А. Калдара, Ф. Дуранте, Е.Ф. Дал Абако, Й.С Бах, Х. Пърсел, Якоб ван Ейк.

В концерта „Цветовете на Барока“ на 18 май (събота) от 19.00 ч. в камерна зала „България“ специален гост е изключителната българска виолончелистка - Линда Манчева, идеолог на цялата творческа програма и ментор на младите таланти в Бароковата академия, организирана от „Класик Арт“.  Гост музиканти са и Николай Стойков – чембало, Светлана Анчева – обой, Лилия Коева – цигулка, Гергана Величкова – цигулка, Стефания Янкова - виола, София Радилова – виолончело, Алп Туна Куртоглу – контрабас.

Участват и музикални таланти от НМУ „Л. Пипков“, сред които са и учениците на известните педагози Благородна Танева, Даниела Черпокова, Свобода Боздуганова.

Билети на касата на зала „България“ и онлайн в мрежата на Ивентим.

 

Автор:
Публикация:
17.05.2024 г. 12:38
Етикети:
Линда МанчеваКиара Николоваконцерт
„Цветовете на Барока“
струнен ансамбъл „КласикАрт“
Посетено:
301
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39178-mladata-tsigularka-kiara-nikolova-shte-sviri-sas-strunen-ansambal-klasikart-v-tsvetovete-na-baroka