Музика

Концертът "Chaplin Pianissimo" на 12 юни в Пловдив, се мести от Античния в Драматичния театър

Нестабилно време и технически проблеми е причината да гледаме сина на Чарли Чаплин на закрито

Концертът "Chaplin Pianissimo" на 12 юни в Пловдив, се мести от Античния в Драматичния театър

Дългоочакваният концерт-спектакъл "Chaplin Pianissimo" с участието на петото дете на Чарли Чаплин – Юджийн на 12 юни в гр. Пловдив се премества от Античен театър в Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“. Началният час се запазва – 21:00 часа. Предвидена е и ВИП зона с изненада за хората, закупили от високия клас билети“, съобщават организаторите от UPI Events.

Причината е нестабилното време и отказът да бъдат застраховани двата рояла.

Спектакълът, с който България се включва в отбелязването на 135-годишнината от рождението на великия комик, ще бъде показан за първи път в София на 10 юни в Зала „България“, а на 12 юни - в голямата зала на Драматичния театър в гр. Пловдив.

В мултимедийното шоу  петото дете на Чаплин разказва историята на баща си чрез неговата музика.

„Спомням си как той сядаше на рояла в хола и започваше да свири някаква мелодия. Като пораснах разбра, че той е самоук и трудно разчита ноти, но музиката , която създаде за филмите си го надживя“, споделя Юджийн Чаплин, който е кръстен на дядо си – световноизвестният драматург Юджийн О‘Нийл , носител на Нобелова награда за литература и награда „Пулицър“.

В концерта участват двама световни пианисти - Жан-Паскал Бентюс и Силвен Моризе.

Музикалният спектакъл включва специална мултимедия с откъси от филми с незабравимия актьор, сред които са „Великият диктатор“, „Хлапето“, Светлините на рампата“.

„Исках да създам един много личен спектакъл, в който да разкажа за баща ми, отвъд представата на милиони хора по света за Чарлз Спенсър Чаплин, разказва Юджийн. Той работи върху спектакъла няколко години. Помагат му останалите братя и сестри, както и дъщеря му Кийра Чаплин.

„Тя е идвала в България и харесва много вашата страна. Разказвала ми е колко сте гостоприемни и че българите обичат филмите на Чарли Чаплин“, казва Юджийн Чаплин.

В Пловдив синът на Чаплин, който е автор на документални филми и е работил с Куийн , Дейвид Бауи и Ролинг Стоунс, ще се срещне с трупата на Драматичен театър - Пловдив.

Билети за "Chaplin Pianissimo" може да намерите на касите на Софийска филхармония и Драматичен театър - Пловдив, както и тук:

https://www.eventim.bg/bg/bileti/koncert-spektakl-chaplin-pianissimo-plovdiv-dramatichen-teatr-golyama-scena-642321/event.html

https://grabo.bg/plovdiv/chaplin-pianissimo-05zuqkf

https://dtp.bg/show/name-ncvjqp

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
16.05.2024 г. 18:43
Посетено:
211
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39167-kontsertat-chaplin-pianissimo-na-12-yuni-v-plovdiv-se-mesti-ot-antichniya-v-dramatichniya-teatar