Музика

Сдружение "Про Артибус" представя проекта "UNIVERSE"

"Вселена" - концерт на 28 май от 20 часа в София Лайф Клуб

Сдружение "Про Артибус" представя проекта "UNIVERSE"

◊ ПОКАНА

Сдружение "Про Артибус" представя проекта "UNIVERSE"

В концерта "Вселена" ще имате удоволствието да чуете някои от най-прекрасните музикални произведения, често определяни като "космически" - Три сонати за виола да гамба и чембало от Йохан Себастиан Бах. Необичайното в тази програма са изпълнителите - младият и много талантлив гъдулар Мартин Владимиров и едно от най-познатите лица на камерната сцена у нас пианистката Фани Куцарова. Концертът е представяне на албум със същото заглавие.

Предизвикателството пред музикантите е огромно. За първи път в историята на класическата музика се изпълняват тези гениални произведения от фолклорен инструмент, макар и близък по регистър до виола да гамба.

Освен произведенията на Бах, в програмата ще чуете някои от най-красивите фолклорни мелодии. Българската народна музика също е определяна като космическа, откъдето идва и заглавието на събитието.

Специални гости са прекрасният кларинетист Венци Трифонов, с когото ще чуете някои фолклорни мелодии и произведения на Астор Пиацола, и големият художник Румен Статков, който ще твори акварели по време на цялата тази красива музика.

Спектакълът ще се състои на 28 май в София Лайф Клуб.

Билети можете да откриете на касите на EVENTIM.

 

Автор:
Сдружение "Про Артибус"
Публикация:
27.05.2024 г. 10:08
Етикети:
Посетено:
163
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39145-sdruzhenie-pro-artibus-predstavya-proekta-universe