Музика

"Заключена душа" - камерен концерт, посветен на 110-годишнината от рождението на великия оперен бас Борис Христов

10 май, 19 часа, Зала “Опера - фоайе” - Русе

"Заключена душа" - камерен концерт, посветен на 110-годишнината от рождението на великия оперен бас Борис Христов

◊ ПОКАНА

На 10 май, петък, от 19 часа, зала “Опера - фоайе” отваря своите врати за един специален концерт, посветен на 110-годишнината от рождението на великия оперен бас Борис Христов!

Ценителите на камерното изкуство ще имат възможността да се насладят на елегантна поредица от любимите на един от най-значимите оперни изпълнители на ХХ век български песни, някои от които той успява да изпълни и запише, а други – подготвяни от самия него за бъдещи нереализирани звукозаписни и концертни програми.

"Заключена душа" е поредният камерен концерт в залата на представителното фоайе на Държавна опера - Русе, който ще докосне сърцата на меломаните.

В нежно чувствено съчетание с обичаните от Борис Христов песни на композитора-изгнаник Александър Гречанинов, програмата разкрива онези страсти и вълнения, които рисуват образа на певеца и артиста, самият той също, против своята воля, останал задълго далеч от Родината, откъснат от хората, които обича.

Творбите ще бъдат представени от Камерно дуо Пламен Бейков – бас и Божена Петрова – пиано.

В програмата русенци ще имат възможността да се насладят на песни от Панчо Владигеров, Петър Динев, Любомир Пипков, Цанко Цанков, И. Болгар и Александър Гречанинов.

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
08.05.2024 г. 10:31
Посетено:
160
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39083-zaklyuchena-dusha-kameren-kontsert-posveten-na-110-godishninata-ot-rozhdenieto-na-velikiya-operen-bas-boris-hristov