Музика

XIX издание на Националния фестивал „Цветен камертон“

В двудневното събитие в Сливен участие ще вземат близо 100 деца

XIX издание на Националния фестивал „Цветен камертон“

◊ XIX НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ "ЦВЕТЕН МАРАТОН"

На 27 април т.г. в Сливен започва XIX издание на Фестивала за млади изпълнители на популярна музика, под надслов „Цветен камертон“. В двудневната инициатива участие ще вземат над 95 деца. Изявата се организира от Община Сливен и от Центъра за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс в града под Сините скали. 

Събитието има конкурсен характер и цели да стимулира младите изпълнители, затвърждавайки у тях вкус към родната и към световната популярна музика. Съгласно регламента, в „Цветен камертон“ участват индивидуални изпълнители - при съблюдаване на условието за интерпретация на 2 песни: една задължително на български език и една - по избор. Участниците са разделени на 4 възрастови групи и за всяка от тях са предвидени парични награди. На „големия победител” се присъжда „Гран при „Цветен камертон“ (статуетка и парична награда в размер на 500 лева.)

Награди на отличените ще връчат също: председателят на Общинския съвет – Сливен, ЦПЛР – Детски комплекс, областният управител на област Сливен, Регионално управление на образованието, ОДМВР, РБ „Сава Доброплодни” и РИМ „Д-р Симеон Табаков“. Ще бъдат поднесени и дванадесет (12) поощрителни награди (за четвърто, пето и шесто място във всяка възрастова група), както и 4 награди, присъдени от „детското жури“.

Изявите на изпълнителите ще бъдат оценявани от жури в състав: Хайгашод Агасян, Теди Кацарова и Атанас Стоянов от „БГ-радио“. 

Автор:
Иванка Денева, Източник – Общински пресцентър - Сливен
Публикация:
26.04.2024 г. 18:30
Етикети:
конкурс
XIX Национален фестивал „Цветен камертон“
Сливен 2024
„Цветен камертон“
Фестивал за млади изпълнители на популярна музика
Посетено:
163
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39036-xix-izdanie-na-natsionalniya-festival-tsveten-kamerton