Музика

Музика и танц в „Цветен концерт“ от поредицата „Варненско лято за деца“ на образователния модул на ММФ "Варненско лято"

Пролетна музикално-танцова плетеница ще поднесат младите таланти от НУИ „Добри Христов“ на 28 април, от 11 часа в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център

Музика и танц в „Цветен концерт“ от поредицата „Варненско лято за деца“ на образователния модул на ММФ "Варненско лято"

На самия празник Цветница възпитаниците на НУИ „Добри Христов“ ще зарадват младата варненска публика с пролетното настроение на един пъстър и многолик концерт от поредицата „Варненско лято за деца“, образователен модул от програмата на Международния музикален фестивал „Варненско лято“. Събитието е съвместен проект на НУИ „Добри Христов“, Община Варна и БНТ Варна и е продължение на поредицата „Приказките на Госпожа Виола“. Концертът ще бъде на 28 април от 11:00 в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна.

Музика и танц от различни епохи и стилове се сплитат в празничната програма, наречена „Цветен концерт“. Водещ ще бъде обичаната от децата на морския град Госпожа Виола - директорът на НУИ “Добри Христов” Румяна Петрова. Ще прозвучат шедьоври на класическата, съвременната и фолклорната музика, придружени с много танци.

От легендарната опера „Бохеми“ на Пучини до любими песни от българската и световната естрада, от емблематични български обичаи като Лазаруване до популярна музика от анимационни филми – всичко това ще представят учениците от Националното училище по изкуствата във Варна на своя “Цветен концерт”.

На сцената ще излязат Младежкият симфоничен оркестър с диригент Страцимир Павлов, Духовият оркестър с диригент Любо Александров, Детският народен оркестър с диригент Недко Царев, Ансамбъл “Виолино” с ръководител Антоанета Илиева, Кавалджийска група с ръководител Николай Докторов, танцови състави - балет, български танци и мажоретки, както и солови изпълнители - инструменталисти, певци и танцьори от най-малките до най-големите ученици.

С обещание за цветно настроение в празничния ден с тази богата палитра от музика и танци, талантливите ученици ще споделят своите постижения с варненската публика.

Началото на спектакъла “Цветен концерт” е в 11 часа, в неделя, 28 април, в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

Билетите са по 5 лв. за възрастни, по 2 лв. за деца от 7 до 18 години, а входът за най-малките до 7 години е безплатен.

Билети от касата на Фестивалния комплекс и онлайн от сайта на Фестивалния комплекс: https://fccvarna.bg

https://varnasummerfest.org https://www.facebook.com/vnsummerfest


Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
26.04.2024 г. 17:21
Посетено:
211
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/39031-muzika-i-tants-v-tsveten-kontsert-ot-poreditsata-varnensko-lyato-za-detsa-na-obrazovatelniya-modul-na-mmf-varnensko-lyato