Музика

Португалската етно група Malotira готви “Балканска фиеста” за концерт в София на 4 април

На концерт в столичния клуб К.Е.В.А., организиран от Lampa Collective, групата ще представи пъстър коктейл с музика от Средиземноморието и Балканите

Португалската етно група Malotira готви “Балканска фиеста” за концерт в София на 4 април

◊ ПОКАНА

На 4 април (четвъртък), на уютния тавански етаж в К.Е.В.А. (Клуб за Естетическо Възпитание на Артиста), базираната в Лисабон банда Malotira ще завърти Глобуса и ще спре вниманието ни на средиземноморската и балканската музика. Музикантите идващи от Италия, Великобритания и Чили ще ни поднесат музикалния еквивалент на балканската “мешана скара”, пъстър средиземноморски коктейл, а за десерт ще ни вдигнат с едно силно и ароматно италианско кафе.  Ще чуем традиционни мелодии и песни, изпълнени на над 15 езика, сред които италиански, гръцки, албански и български език. Едно е сигурно - Malotira правят музика, която кара всички да танцуват и да се забавляват в етно ритъм - нещо като своеобразна “балканска фиеста”, която ще преживеем на 4 април в клуб К.Е.В.А. (ул. Г. С. Раковски 114)! Актуални новини за организирания от Lampa Collective концерт можете да следите в събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/ .

След концерта техният акордеонист, пускащ музика под артистичния псевдоним ManiFiesta, ще манифестира със свой DJ set що е то Maniacal Fiesta. Капацитетът на клуба е ограничен и организаторите препоръчват предварително закупуване на билети за всички, които желаят да си гарантират присъствие на концерта. Билети могат да бъдат открити онлайн на цена от 15 лв. на https://epaygo.bg/2125286753 , както и в касите на EasyPay. Концертът започва в 21:00 ч.

Malotira свирят традиционна музика от Средиземноморието и Балканите, интерпретирайки музикалното разнообразие на различни европейски региони, в знак на почит към споделената им култура. Групата се състои от перкусии, акордеон, цигулка, китара и пленителния глас на фронт дамата Elisabetta Marcora.

От създаването си в Лисабон през 2020 г., Malotira свирят в цяла Португалия в културни центрове, барове и клубове, пренасяйки присъствието си на всяка сцена с разнообразни инструменти, завладяващ глас и ярки традиционни танци.

Malotira изпълнява обширен репертоар, миксиращ гръцки, италиански, славянски, сефарадски и ромски традиции. С музика на повече от 15 езици и диалекти, групата създава неустоим фюжън, който показва как музиката е универсално средство за забавление, диалог и културен обмен.

Malotira са:
. Elisabetta Marcora (глас)
. Ruben Leonardi (перкусии)
. Josefa Dobraszczyzki (акордеон)
. Robin Timmis (цигулка)
. Salvatore Ciotta (китара).

През 2023 г., Malotira бяха част от българския аудио-визуален проект Music Passport, зад който стои част от екипа на Lampa Collective, тяхното изпълнение можете да гледате тук: https://youtu.be/YWCylR-BpQc?si=4vKeJpDSgrFbG2l9
Официалният видеоклип към сингъла им Morena Me Llaman гледайте тук: https://youtu.be/zxo0tgso-RM?si=hvOFslFPqf-wvJG- 
Още музика от групата можете д анамерите тук: https://malotira.bandcamp.com/album/malotira-ep
Музиката на DJ ManiFiesta можете да чуете тук: https://soundcloud.com/manifiesta

Концерт с балканска и средиземноморска музика на португалската банда Malotira

Артисти: Malotira
Организатор: Lampa Collective
Място: К.Е.В.А Клуб за Естетическо Възпитание на Артиста
(ул. ул. „Георги С. Раковски“ 114)
Дата: 04.04.2024 г.
Начало: 21:00 ч.
Билети от epaygo.bg и в касите на EasyPay: https://epaygo.bg/2125286753
Билети на входа: 20 лв.

Автор:
Lampa Collective
Публикация:
02.04.2024 г. 19:07
Етикети:
DJLampa CollectiveконцертК.Е.В.А.ЛисабонПортугалия
Elisabetta Marcora
ManiFiesta
балканска фиеста
Malotira
Посетено:
120
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38855-portugalskata-etno-grupa-malotira-gotvi-balkanska-fiesta-za-kontsert-v-sofiya-na-4-april