Музика

Андреа Бочели с концерт под звездите на София

Певецът празнува 30 години кариера

Андреа Бочели с концерт под звездите на София

С концерт под звездите на София ще посрещнем Андреа Бочели - най-обичаният тенор в света и най-продаваният изпълнител на класическа музика. През 2024 г. той празнува 30 години музикална кариера. Концертът ще бъде на 14 септември на стадион „Васил Левски“ в София.

Андреа Бочели е роден в италианската област Тоскана и е продал над 90 милиона копия от своите албуми в цял свят. Той усъвършенства певческите си умения под ръководството на своя ментор Франко Корели и за първи път става известен, като печели музикалния фестивал в San Remo през 1994 г. По същото време започва и блестящата си кариера с класически произведения, изпълнявайки шедьоври от оперния репертоар на сцената и така Бочели печели успешно както любителите на операта, така и тези на поп музиката.

Бочели има 17 студийни албума. Още албумът „Romanza“ от 1997 г. е един от най-продаваните албуми на всички времена, а „Sacred Arias“ от 1999 г. е най-продаваният албум с класическа музика на солов изпълнител в историята. Албумът „Sì“ дебютира директно на първо място в класациите за албуми на Великобритания и САЩ, превръщайки се в първия номер едно албум на Бочели и в двете страни. Албумът е емблематичен и с дуета със сина на изпълнителя - Матео Бочели. Последният албум „Believe“ от 2020 г. съдържа добре познати популярни песни (от „You'll Never Walk Alone“ до „Amazing Grace“), както и оригинални песни, композирани от самия Бочели и от Енио Мориконе.

Маестро Бочели се завръща в България по покана на Fest Team и Charm Music. Билетите за концерта са в продажба в мрежата на ticketstation.bg.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
13.03.2024 г. 11:23
Посетено:
216
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38712-andrea-bocheli-s-kontsert-pod-zvezdite-na-sofiya