Музика

Басистът на Einstürzende Neubauten гостува за първи път в България с проекта hackedepicciotto

„Аларма Пънк Джаз“ и Гьоте-институт България отправят покана за вълнуващ концерт в средата на месец март

Басистът на Einstürzende Neubauten гостува за първи път в България с проекта hackedepicciotto

Басистът на Einstürzende Neubauten гостува за първи път в България с проекта hackedepicciotto

„Аларма Пънк Джаз“ и Гьоте-институт България обединяват сили за поредица от концерти на живо, които срещат столичната публика с авангардни музиканти. В средата на месец март очакваме Александер Хаке и Даниел де Пичото, които гостуват за първи път у нас с музикалния си проект hackedepicciotto.

HACKENDEPICCOTTO

Концерт на живо

17.03.2024 г.

Отваряне на врати: 20:00 часа
Бар SINGLES, бул. „България“ 1, НДК, вход А4 (дясно)

 

„Аларма Пънк Джаз“ и Гьоте-институт България отправят покана за вълнуващ концерт в средата на месец март. Басистът на Einstürzende Neubauten, Александер Хаке, гостува за първи път у нас заедно с мултудисциплинарната артистка Даниел де Пичото и техния съвместен проект – hackedepicciotto.

Не пропускайте берлинското авангардно дуо на живо в зала „Сингълс“ (НДК) – на 17 март, неделя, от 20:00 часа.  

Третият по ред концерт от тазгодишното партньорство между Гьоте-институт и „Аларма Пънк Джаз“ предлага истинско пътешествие през жанрове, епохи и извънземни звукови пейзажи с дуото hackedepicciotto. То се състои от  Александер Хаке (Einstürzende Neubauten) и неговата спътница на сцената и в живота - авангардната инструменталистка, писателка, вокалистка и артистка Даниел де Пичото.

Двамата наричат hackedepicciotto „синематик дроун“ група, с уговорката, че в това свободно се преплитат и  пост-рок, и  пост-индъстриъл, и номадски психеделик, и ембиънт, както и поезия и философия. Хаке, който владее прекрасно баса и монголското гърлено пеене, включва още флор том и електронни устройства на сцената, а Де Пичото, освен на цигулка и пиано, свири и на някои по-неконвенционални инструменти като хърди-гърди, цитра, глокеншпил и кеменче.

Двамата използват името hackedepicciotto от 2016 г. и имат общо шест съвместни албума като hackedepicciotto, но и няколко като дуо и преди официалното летоброене на групата. През предишното десетилетие свирят и записват заедно и като музиканти в Crime & The City Solution и в мултимедийния театрално-музикален проект The Ministry Of Wolves (заедно с Мик Харви).

От българска страна преди тях на сцената на зала „Сингълс“ в НДК ще можете да чуете Adonai Atrophia, чийто актуален албум Dawah излезе официално преди по-малко от два месеца.

 

Билети за събитието има в системата на EpayGo и на касите на EasyPay. През март редовната цена ще бъде 37 лв., а в деня на концерта и на входа (ако има останали) ще са по 40 лв. Заповядайте!

 

......................................

 

Събитието, организирано от „Аларма Пънк Джаз", с подкрепата на Гьоте-институт, е част от серия концерти, фокусирани върху висококачествена, некомерсиална и авторска музика.

Всички концерти ще бъдат пряко излъчени в ефира на програмата за култура на Българското национално радио в едноименното вечерно предаване „Аларма“.

От началото на 2024 година досега, в рамките на партньорството, се проведоха концертите на Шарески-Йованович (Скопие/Берлин) и Роман Столяр (Новосибирск/Берлин). Очаквайте повече подробности за предстоящите събития съвсем скоро!

 

Автор:
Калина Иванова, Гьоте-институт България
Публикация:
11.03.2024 г. 15:29
Етикети:
музикален проектГьоте-институт България„Аларма Пънк Джаз“
hackedepicciotto
Александер Хаке и Даниел де Пичото
Концерт на живо
Посетено:
177
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38702-basistat-na-einst-rzende-neubauten-gostuva-za-parvi-pat-v-balgariya-s-proekta-hackedepicciotto