Музика

Русенска детска опера и Държавна опера – Русе представят концерт-спектакъла "Пътешествие в мюзикъла"

11 март 2024, 13.30 часа, Голяма зала на Доходно здание - Русе

Русенска детска опера и Държавна опера – Русе представят концерт-спектакъла "Пътешествие в мюзикъла"

На 11 март от 13.30 часа в Голямата зала на Доходно здание, Русенска детска опера и Държавна опера – Русе представят концерт-спектакъла "Пътешествие в мюзикъла"

Децата от Русенската детска опера представят в оригинален концерт-спектакъл сцени от различни мюзикъли, които съставляват репертоара на тяхната трупа. Този концерт е едно артистично обобщение на всичко, което са представили през годините на русенската и националната сцена. Този поглед, отправен към миналото, се превръща в своеобразна опорна точка за новите творчески предизвикателства, към които е поела най-младата оперна трупа на Русе.

Русенската детска опера е жизнен и активен колектив, скрепен от приятелството и любовта към музиката. Тя е своеобразна творческа школа, която разкрива необятните хоризонти на света на музиката.

Децата от Русенската детска опера работят под закрилата и с подкрепата на Държавна опера Русе, участват редовно и в продукции на русенския оперен театър.

Диригент - Свилен Димитров
Сценарий - Илия Деведжиев
Режисьор - Росица Деведжиев
Хореография - Малина Арнаудова

Участват:

Солисти и хор от Русенска детска опера
Оркестър на Държавна опера – Русе

 

Билети на каса Опера и онлайн на

www.ruseopera.com

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
08.03.2024 г. 17:17
Посетено:
228
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38685-rusenska-detska-opera-i-darzhavna-opera-ruse-predstavyat-kontsert-spektakala-pateshestvie-v-myuzikala