Музика

Отново заедно – Концерт на „Софийски солисти“ и Милена Моллова

21 февруари 2024, 19:00 ч., Зала „България“

Отново заедно – Концерт на „Софийски солисти“ и Милена Моллова

Отново заедно – Концерт на „Софийски солисти“ и Милена Моллова

През 1962 г., само на 22-годишна възраст, Милена Моллова e поканена да бъде солист в първия концерт на новосформирания "Софийски камерен оркестър".

62 години по-късно, на 21 февруари 2024 г. от 19:00 ч., имаме удоволствието да чуем отново нейната интерпретация на Концерт No.1 в Ре минор от Й. С. Бах на сцената на Зала “България” със "Софийски солисти”.

В програмата:

Л. ван Бетовен – Струнен квартет, оп. 95 “Serioso"

Й. С. Бах - Концерт за пиано и оркестър. Ре минор, BWV 1052

А. Дворжак – Серенада за струнни, оп.22

Концертът се организира от Общински културен институт "Красно село".

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на EVENTIM, на касите на концертен комплекс „България“ (ул. Аксаков 1) и на място преди началото на концерта.

..............

Световноизвестният пианист и педагог МИЛЕНА МОЛЛОВА e сред малцината щастливи български музиканти, изградили се в школата на такива колоси на музикалното изпълнителство и творчество като проф. Емил Гилелс, проф. Димитър Ненов, проф. Панка Пелишек. Нейният път на концертния подиум е осеян с успехи, награди, гастроли и артистични върхове, с с многократни концерти във всички страни на Европа, Япония, САЩ, Канада.

Нейната изключително всеобхватна обществена дейност включва членства в научни и обществени организации: Председател е на Училищното настоятелство на Националното музикално училище „Л. Пипков“ в София, Председател за България на EPTA – Европейската асоциация на клавирните педагози (European Piano Teachers Association), член на Експертния съвет на Фондация „Св. Кирил и Методий“, учредител и председател на българската секция на организацията „Защита на децата“ в България, учредител и дарител на Фондация „Панчо Владигеров“ – Шумен, член на президиума на Висшата атестационна комисия при Министерски съвет (1997-2003), член на Съвета за музика при Министерство на културата (1997 – 2002),  Заместник-председател на  Дружество „Шопен“ в България (1998), член на ръководството на Международна музикална академия „Орфеус“.

 

Автор:
Натали Нейкова
Публикация:
17.02.2024 г. 12:33
Етикети:
концертМилена МолловаКамерен ансамбъл „Софийски солисти“
Общински културен институт "Красно село"
Посетено:
238
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38552-otnovo-zaedno-kontsert-na-sofiyski-solisti-i-milena-mollova