Музика

Deep Purple, Accept, Saxon, Hammerfall и Delain на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley 2024

Четвъртото фестивално издание предстои през юли 2024 г.

Deep Purple, Accept, Saxon, Hammerfall и Delain на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley 2024

Музикалният фестивал Midalidare Rock In The Wine Valley се готви за своето четвърто издание през 2024 г. - от 12 юли (петък) до 14 юли (неделя).

В първия фестивален ден 12 юли на сцената ще слушаме Accept, Saxon, HammerFall и Delain.

Немската хеви метъл група Accept ще направи 90-минутно шоу. Създадени в Германия в края на 70-те години, Accept са считани за основатели и пионери на хеви метъл музиката. Характерният им стил не може да бъде сбъркан. Те са повлияли на творчеството на банди като Metallica, Megadeth, Slayer, Mötley Crûe, Anthrax, Testament и много други. Комерсиалният успех на Accept започва с албума "Balls To The Wall" (1983), който е със статут на златен в САЩ и Канада и дава началото на добре познатия им хит "Balls To The Wall". Бандата е световен музикален феномен в продължение на повече от 40 години, като продължава да държи позиции в Топ 10 на световните класации, има над един милиард стрийминга на песни и милиони продадени албуми.

Saxon са част от новата вълна на британския хеви метъл. Създадени в Барнзли през 1977 г., до днес бандата има осем албума в Топ 40 на Обединеното кралство. През 80-те години на ХХ век Saxon се утвърждават сред най-успешните метъл групи в Европа. Групата прави редовни турнета и е продала повече от 13 милиона албума по целия свят. Най-новият им албум „Hell, Fire and Damnation“ излезе в началото на тази година.

Шведите HammerFall се събират през 1993 г. в Гьотеборг. През 2000 г. албумът  „Renegade“ става номер едно в родината им и се превръща в златен. През 2002 г. групата издава песента "Hearts On Fire", която се превръща в най-големия хит на бандата.

Delain е холандска симфонична метъл група, създадена през 2002 г. от бившия клавирист на Within Temptation Martijn Westerholt. Бандата има седем студийни албума и три EP-та, в които гостуват изпълнители като Sharon Den Adel от Within Temptation, Marko Hietala от Nightwish и Alissa White-Gluz от Arch Enemy. Групата има обновен състав, включващ вокала Diana Leah.

В последния фестивален ден 14 юли на сцената ще излязат легендите от Deep Purple. Продали повече от 100 милиона албума и пълнили световни арени в продължение на десетилетия, авторитетната британска радиостанция Planet Rock ги обяви за "петата най-влиятелна група в историята". Deep Purple продължават да издават албуми и да правят световни турнета от създаването си през 1968 г. насам.

 

◊ ОЩЕ ЗА БИЛЕТИТЕ

Тридневният фестивален билет е на цена от 180 лв. Предлагат се и еднодневни билети - за 12 юли с хедлайнер Accept на цена от 120 лв., за 14 юли с хедлайнер Deep Purple на цена от 120 лв.

Билетите са в продажба в мрежaта на Eventim в цялата страна, както и в OMV, Билетен център на НДК, Технополис и Български пощи.

Деца до 12 години влизат без билет.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
11.02.2024 г. 10:21
Посетено:
311
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38523-deep-purple-accept-saxon-hammerfall-i-delain-na-festivala-midalidare-rock-in-the-wine-valley-2024