Музика

Happy Birthday, Mozart!

Концерт с избрани музикални шедьоври и емблематични оперни арии

Happy Birthday, Mozart!
Happy Birthday, Mozart!
 
В навечерието на 268-та годишнина от рождението на гениалния композитор Волфганг Амадеус Моцарт, ви каним да отбележим и почетем заедно неговото безсмъртно творчество!
 
Концертната програма включва избрани музикални шедьоври и емблематични оперни арии.
 
Публиката ще има удоволствието да се наслади на изпълненията на виртуозите от Quarto Quartet и приятели (включва в състава си музиканти от Софийска филхармония, Софийски солисти и оркестъра на Българското Национално Радио). През 2006 г. Квартетът печели конкурса "250 години Моцарт", а две години по-късно става лауреат на Международния конкурс за австрийска камерна музика (2008 г.) с програма, включваща "Малка нощна музика".
 
Солист на концерта ще бъде носителят на наградите за творчество на Фондация "Никола Гюзелев" и "Кристална Лира" от 2022 г., в категорията Оперно изкуство, известният баритон Добромир Момеков, който с дълбокия си белкантов глас ще изпълни едни от най-известните Моцартови оперни арии.
 
Талантливата арфистка Деница Димитрова ще бъде в ролята на водеща и ще преведе публиката през живота на композитора, както и ще разкаже интересни факти за най-известните му произведения.
 
Събитието ще се състои на 22 януари 2024 г., понеделник, от 19:30 часа, в Концертната зала на Централен Военен клуб.
 
Организатор: ПРоМА-Професионална Мениджмънт Агенция
 
Част от програмата включва още: Увертюра „Вълшебната Флейта“, Дивертименто в Ре мажор, „Малка нощна музика“, арии от „Дон Жуан“, „Сватбата на Фигаро“ и други.
 
* Концертът е под почетния патронаж на Н. Пр. Андреа Икич-Бьом, Посланик на Република Австрия в Република България
 

Билети в мрежата на Ивентим: https://www.eventim.bg/bg/bileti/happy-birthday-mozart-
 
Заповядайте!
Автор:
Боряна Дилова, PRoMA
Публикация:
09.01.2024 г. 12:03