Музика

"София квартет" забъркват Коледна бъркотия в Зала "България"

Най-старият квартет на Софийската филхармония поднася куп изненади за гостите на събитията „Концерти с дрескод“

"София квартет" забъркват Коледна бъркотия в Зала "България"

Най-старият квартет на Софийската филхармония традиционно поднася куп изненади за гостите на събитията „Концерти с дрескод“.

На 20 декември в Камерна зала "България" от 19:00 ч., музикантите ще изпълнят Струнен квартет № 4, оп. 44 на Феликс Менделсон-Бартолди, танга, валсове, евъргрийни и премиерни за страната произведения.

„София квартет“ предизвиква зрителите с дрескод в цвета на златото, а от своя страна артистите обещават коледно настроение, безкомпромисно качество на изпълнението и много изненади.

Името „София квартет“ е символ на качество – ансамбъл на световно ниво с многобройни изяви у нас и в чужбина, богата дискография и 40-годишна история.

Днес, обновен с едни от най-добрите инструменталисти в България, квартетът включва цигуларите Василена Милева – част от състава на първи цигулки в Софийската филхармония. Йордан Димитров (втора цигулка в квартета) е концертмайстор на Софийски солисти. Любомир Ников (виолончело) е концертмайстор на Софийска филхармония, а  доайенът на състава Валентин Геров е една от най-добрите първи виола на България, водач на виолите в оркестъра „СИФ 309” за записи на филмова музика, удостоен с редица отличия, сред които „Златна лира“ на Съюза на музикалните и танцови дейци, наградата „Музикант на годината“ на предаването на БНР „Алегро виваче“ и Държавното отличие „Златен век“ за големи заслуги в областта на културата.

 

Билети на касата на зала България и в Ивентим.

 

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
18.12.2023 г. 12:21
Етикети:
концерт„София квартет“Софийска филхармония
Коледна бъркотия
„Концерти с дрескод“
Посетено:
239
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38289-sofiya-kvartet-zabarkvat-koledna-barkotiya-v-zala-balgariya