Музика

„Карнавал на животните" - концерт за деца в Първо студио на БНР

Малките почитатели на музиката ще чуят знаменития цикъл на Камий Сен-Санс на 12 декември от 10:30 часа и от 12:00 часа

◊ ПОКАНА

Специални концерти за децата е подготвил Симфоничният оркестър на БНР. На 12 декември в Първо студио на Българското национално радио Радиосимфониците ще представят на децата „Карнавал на животните" от 10:30 часа и от 12:00 часа

Малките почитатели на музиката ще чуят знаменития цикъл на Камий Сен-Санс, който представя различни персонажи от животинския свят, а по-големите ще разпознаят в тях и характерни човешки черти. Замислен като весела и забавна „Голяма зоологическа фантазия", „Карнавал на животните" ще провокира въображението на слушателите, особено на малчуганите. 

Солисти в концерта ще бъдат двама изявени музиканти – главният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Константин Илиевски и директорът на Музикалната дирекция Марио Ангелов, които вместо на подиума или в звукозаписната кабина, ще бъдат на роялите. Неслучайно „Карнавал на животните" е Фантазия за две пиана! В случая – за два рояла.

И макар навремето Сен-Санс да е забранил публикуването на партитурата на „несериозната творба", днес „Карнавал на животните" е едно от най-обичаните произведения от малки и големи. А „Лебедът" е една от най-разпознаваемите и обичани мелодии в света.

Каним всички деца на един забавен и различен час по музика в Първо студио на радиото!

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.

Автор:
Николета Еленкова, БНР
Публикация:
09.12.2023 г. 14:38
Посетено:
276
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38208-karnaval-na-zhivotnite-kontsert-za-detsa-v-parvo-studio-na-bnr