Музика

Брин Терфел, Стивън Ковачевич, Рудолф Бухбиндер, Сабине Майер, Мария Жоао Пиреш и Йонас Кауфман се включват в пролетния полусезон на Софийската филхармония

В следващите 6 месеца националният оркестър в подготвил среща със забележителни солисти и диригенти и виртуозни произведения от музикалната съкровищница

От днес почитателите на класическата музика могат да се снабдят с пропуски за концертите от пролетния полусезон (януари-юни 2024 г.) на Софийската филхармония.

Във вторник, 5 декември от 17:30 ч. маестро Найден Тодоров ще представи пълната програма пред настоящите и бъдещи членове на Филхармоничното общество.

И в следващите 6 месеца националният оркестър в подготвил среща със забележителни солисти и диригенти и виртуозни произведения от музикалната съкровищница.

Сред горещите имена, които ще направят дебюта си в София са любимецът на английския кралски двор, носител на "Грами", наградата "Грамофон" и "Бритс" – уелският бас-баритон Сър Брин Терфел, който заедно с българското сопрано Мила Михова и маестро Найден Тодоров ще представи пищна оперна Гала на 28 януари. Легендарният пианист Стивън Ковачевич ще зарадва почитателите си с концерт на 25 януари.

Рудолф Бухбиндер ще имаме удоволствието да слушаме на 8 февруари под палката на Еманюел Чекнаворян. Младият пианист Федерико Коли ще свири в Зала „България" на 25 февруари.

Талантлив дамски дует ще впечатли публиката на 7 март - младата, но вече световнопризната виолончелистка Анастасия Кобекина и Вилиана Вълчева – младата българска диригентка, която вече е добре позната на софийската публика. Звездният тенор Йонас Кауфман гостува за първи път в София на 12 май. Концертът ще е под палката на Йохен Ридер.

Виолончелистът с българска кръв Златомир Фунг ще дебютира със Софийската филхармония на 23 май под палката на маестро Ернст Хьолц.
Концертмайсторката на Винер Симфоникер Софи Хайнрих ще свири с родните филхармоници на 13 юни.

Завръщане в София ще направят Светлин Русев (18 януари и 20 юни), Людмил Ангелов и Владимир Кираджиев (15 февруари), Дарио Салви (22 февруари), Юлиан Рахлин и Георги Димитров (29 февруари), Александър Улман (14 март), Елена Башкирова (21 март в София и 23 март в Русе), Георги Черкин (31 март), Росен Миланов (11 април), Лия Петрова (18 април), Симон Трпчески, Александър Краповски и Александър Сомов (25 април), Мартин Пантелеев и Бернд Глемзер (2 май) Емил Табаков (9 май и 27 юни), големият български диригент Милен Начев (30 май), Веско Ешкенази (2 юни), Сабине Майер и Бомсори (6 юни), Мария Жоао Пиреш (16 юни), Теодосий Спасов и Светослав Борисов (20 юни), Емануил Иванов (27 юни).


Пълната програма на концертите може да се види на sofiaphilharmonic.com 

Концертите са организирани по 4 в 8 абонаментни цикъла. Всеки, който предпочете да закупи абонаментен цикъл, ще може да се възползва от 50% намаление на цената. Намалението е налично както на касата на зала „България", така и в Ивентим.


Софийската филхармония прави и традиционния си Коледен подарък на меломаните, които от днес могат да закупят на половин цена и билети за декемврийските концерти.

Автор:
Софийска филхармония
Публикация:
04.12.2023 г. 17:04
Етикети:
концертиСофийска филхармония
програма пролетен полусезон
Посетено:
227
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38168-brin-terfel-stivan-kovachevich-rudolf-buhbinder-sabine-mayer-mariya-zhoao-piresh-i-yonas-kaufman-se-vklyuchvat-v-proletniya-polusezon-na-sofiyskata-filharmoniya