Музика

За красивото чувство, което ни дава живот

Красива си, Любов” X3 - концерт-спектакъл на Йордан Марков

◊ ПОКАНА

Някои казват, че любовта е химия, а други, че е математика, за да срещнеш в пространството две различни сърца, които да се влюбят.

Дали това е така ще ни провокира със своя музикален спектакъл певецът Йордан Марков, който ще представи своите нови 12 песни песни от третия си музикален албум „Красива си, Любов" в "ТЕАТРО - отсам канала" в София на 12 декември от 19:00 часа.

Освен станалата популярна вече заглавна песен от албума „Красива си, Любов“, Йордан Марков ще изпее пред своите почитатели и популярни мелодии станали хит от предишните му два музикални албума – „Живот на кръстопът” и „Силата на любовта”. Песни, които вече са познати със своите видео клипове и представяния в концертните турнета, които е изнасял Йордан през годините.

Както винаги, на сцената и в спектакъла до Йордан Марков ще присъстват и момичетата от балет „NEXT GENERATION“ с хореографи Росица Терзийска, Ева Мармарова и Тея Радева. С атрактивна хореография, костюми, перфектен саунд, осветление и специални сценични ефекти всички участници в спектакъла ще пресъздадат общата картина на любовта.

„Щастлив съм , че след странните няколко години, които преживяхме и в които животът ни, музиката и всичко беше „на пауза”, днес отново продължаваме напред. Малко по-предпазливи, може би, но със сигурност осъзнали още по-дълбоко кои са най-важните неща за всеки от нас. Научихме се да ценим малките, хубави моменти. И най-важното - научихме, че каквото и да се промени, както и да ни изненада животът, има едно нещо, което ни дава сили да устоим на всички трудности - Любовта!

Любовта към семейството, дома и приятелите. Любовта към живота!

Ето това е, което през моите 30 години ме е крепяло и продължава да ми дава сили. Любовта във всичките свои форми и измерения е моя “двигател”, моята причина да чакам с нетърпение всеки нов ден и среща с вас - моята муза да правя песни.

„Красива си, Любов” - така нарекох своя нов, трети самостоятелен албум. Всяка от 12-те песни в него е скъпа за мен, защото разказва истински истории от моя живот. Красиви истории.

Мили истории.

Много бих се радвал, ако разпознаете себе си в тези песни, а посланията в тях ви накарат винаги да търсите и намирате най-топлите, най-сърдечните думи, с които да благодарите на любимите си хора.” - споделя Йордан Марков.

“Винаги съм пял за любовта, защото това е чувството, което ни дава живот на Земята - истинската, искрена и силна любов! Любовта, която кара хората да правят невъзможното, която ги мотивира, която им показва нови пътища, която ги връща към позната история, дом, семейство и приятелство.

В спектакъла ще видите любовта в различни измерения - през майката, през любимата през България”, споделя още Йордан Марков.

В концерта ще участват и младите поп звезди Невена Пейкова, която ще изпее своята нова авторска песен, премиера ще направи също и Иван Гайдаров, а със своите денс хитове ще накарат публиката да танцуват Дамян Попов и очарователната Мартина.

Йордан Марков беше определен от музикалните журналисти като най-романтичния мъжки вокал в българската популярна музика, който продължава да пази и представя по нов начин мелодичната и забавна музика на България.

Потопете се в света на Любовта на 12 декември от 19 часа в Театър „ТЕАТРО - отсам канала” в София.

 

Йордан Марков е от утвърдените млади изпълнители, който представя отличните си певчески способности, както и своеобразния си талант чрез традиционната мелодика и чувствителност. Той е от успешните млади хора на България, който намира верния път до сърцата и душите на своята аудитория. В кариерата си успява с много труд. Неговите песни от трите му музикални албума – „Живот на кръстопът – 2016 г.“, „Силата на любовта – 2019 г.“ и „Красива си, Любов – 2023 г.“, както и всички онези любими български песни на поколения българи грабват с искреност, чувственост и силни емоции.

Той владее аудиторията със сценичното си поведение и през цялото време контактува с публиката и разрушава бариерите между изпълнител и зрител.

Той е продуцент и организатор на редица успешни събития и турнета в България, едно от които е Национален конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Дунавски ЗВЕЗДИ” в град Силистра, който със своите вече ПЕТ поредни издания се подреди до най-стойностните конкурси в България.

 

Автор:
проф. д.н. Венелин Терзиев
Публикация:
22.11.2023 г. 22:02
Етикети:
Посетено:
319
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/38085-za-krasivoto-chuvstvo-koeto-ni-dava-zhivot