Музика

"Кварто" и приятели от Концертгебау Амстердам

Концерт на 28 октомври 2023, 19:00 ч., Зала „България“

Световноизвестният оркестър Концертгебау Амстердам с "Кварто Квартет" на сцената в Зала "България" на 28 октомври от 19.00 ч.

Музикантите от Кварто Квартет и Софийската филхармония ще бъдат домакини на елитните гости от световноизвестния оркестър Концертгебау Амстердам. Музикантите ще представят една от най-впечатляващите програми, които могат да се чуят на сцената у нас - премиера на едно от емблематичните за съвременната музика произведения на Джон Адамс "Shaker Loops", популярната от филма "Господар и командир", музика на Бокерини "Нощна музика от улиците на Мадрид" и свръх-емоционалният струнен секстет на Чайковски "Спомен от Флоренция". Любопитен факт е, че музикалните инструментите на членовете на Концертгебау са едни от най-добрите италиански инструменти в света и допринасят за голяма част от характерния им експресивен звук и красотата на техните изпълнения. За бис, е вече традиция, да изпълнят аранжирана специално за концерта творба, която този път ще бъде познатата музика на всички геймъри от играта "Марио Брос". Едва ли публиката е забравила изпълнението им на Бохемска рапсодия на Queen, което взриви залата на предишния им концерт.

Програма:

. Джон Адамс "Shaker loops" (премиера в България)
. Луиджи Бокерини "Нощна музика от улиците на Мадрид"
. Пьотр Чайковски "Спомен от Флоренция"

На сцената ще видите:

Иван Пенчев – цигулка, Светлана Станчева – цигулка, Иво Станков – цигулка, Татяна Тодорова – виола, Михаел Гилер – виола, Димитър Тенчев – виолончело, Изак Худник – виолончело, Деян Великов - контрабас

 

 https://www.eventim.bg/bg/bileti/  

Автор:
Публикация:
25.10.2023 г. 16:38
Етикети:
премиераДжон Адамсконцерт
"Кварто Квартет"
Концертгебау Амстердам
Посетено:
225
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37900-kvarto-i-priyateli-ot-kontsertgebau-amsterdam