Музика

Кънтри от българо-американската група "Barks" на китарния фестивал "GuitArt" в Пловдив

Фестивалът тази година е от 5 до 8 октомври

Кънтри от българо-американската група "Barks" на китарния фестивал "GuitArt" в Пловдив

Българо-американската кънтри група „Barks“ става част от програмата на Международния китарен фестивал GuitArt в Пловдив. Концертът им ще бъде във втория ден от програмата, на 6 октомври от 21:00 ч. в BeeBop Cafe.

Групата е съставена от Барни Есвил (артистичен псевдоним на Нейко Генчев) и младата кънтри звезда от Нешвил, Сара Харалсън. Група "Barks" представя интересна комбинация от кънтри хитове, песни от новоизлезлия втори албум на Сара Харалсън и оригинални песни на Барни Есвил. В групата освен тях участват Андрю Куглър (барабани, от Нешвил, САЩ), Калин Василев-Кели (китари) и Радослав Тодоров (клавишни). Групата има за цел да представи кънтри музиката в многото ѝ аспекти - класическа и съвременна, в нейните американски и европейски разновидности.

Барни Есвил е сценичното име на Нейко Генчев. Той е професионален музикант и композитор, както и издател, преводач, поет, университетски преподавател, спонсор и участник в множество проекти в областта на културата и историческо наследство. Той е и първият български изпълнител, който успява да влезе в световната кънтри класация "Country Top 40" през 2022 г. с песента “Live For The Day”. През 2023 г. две песни, изпълнени заедно със Сара Харалсън, влизат в същата класация - това са „Hello My Friend“ и “Time and River“, създадени по музика на Стефан Диомов и с английски текст от Барни Есвил. Песни по негови текстове изпълняват много популярни български изпълнители. Заедно със студийни музиканти от Нешвил, САЩ, и с български музиканти, той аранжира и изпълнява популярни български песни в кънтри стил и ги прави световно известни.


◊ ОЩЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

В тазгодишното издание на Международния китарен фестивал "GuitArt Festival Plovdiv" от 5 до 8 октомври ще гостуват Марчин Дилла (Полша), Нино Д'Амико (Италия), Баба Зула (Турция), Джазта Праста Трио (България), Трио Мандили (Грузия), Дарко Багески (Северна Македония). Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града.

Билети за фестивала "GuitArt" се продават в Билетен център пред Община Пловдив, в ТИЦ на Римския стадион, на касата на Античен театър (вход към АМТИИ), каса в Дом на културата „Борис Христов“, в цялата мрежа на Eventim, както и на място преди събитията.

Автор:
Момчил Цонев
Публикация:
03.10.2023 г. 10:59
Етикети:
концертПловдивМеждународен китарен фестивал
Сара Харалсън
Барни Есвил
Нейко Генчев
GuitArt
кънтри група „Barks“
Посетено:
405
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37755-kantri-ot-balgaro-amerikanskata-grupa-barks-na-kitarniya-festival-guitart-v-plovdiv