Музика

Празничен концерт на Русенска филхармония в Международния ден на музиката

1 октомври, 19 часа, Зала Филхармония - Русе

Празничен концерт на Русенска филхармония в Международния ден на музиката

◊ ПОКАНА

С емоция и уважение към музикалното наследство и с поглед към бъдещето, Държавна опера Русе кани вярната си публика за една тържествена симфонична вечер, изпълнена с магията на вечното изкуство!

На Първи октомври, неделя, в Международния ден на музиката, от 19 часа в зала Филхармония, Русенска филхармония ще изнесе специален симфоничен концерт, който ще потопи ценителите меломани в света на класическото изкуство, изпълнен с хармония и любов.

Русенци ще видят как двама виртуозни диригенти - Димитър Косев и Жан-Ив Годен, се обединяват на сцената, пресичайки поколения и стилове, за да поднесат една незабравима музикална изява. Димитър Косев ще представи съвременни произведения от младия американски композитор Емануел Сикора, докато Жан-Ив Годен ще отведе публиката в света на романтизма с Четвъртата "Италианска" симфония на Менделсон-Бартолди.

В програмата ще прозвучат творби от Емануел Сикора, Феликс Менделсон-Бартолди – Симфония №4, "Италианска" и  Волфганг Амадеус Моцарт - Симфония № 40!

Билети на касата на Операта и онлайн на www.ruseopera.

 

Автор:
Диана Димитрова, Държавна опера Русе
Публикация:
30.09.2023 г. 14:18
Посетено:
614
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/15/news/37729-praznichen-kontsert-na-rusenska-filharmoniya-v-mezhdunarodniya-den-na-muzikata